Er op uit in de natuur - deel 1

Swipe to the left
Er op uit in de natuur - deel 1
30 maart 2021

Met het oog op het prachtige aankomende lenteweer is het prettig om weer naar buiten te kunnen. Trek er dus lekker op uit in de Nederlandse natuur! Rijd door de duinen, struin door het bos, of neem de kleinkinderen mee op een leuke en avontuurlijke route. Alle routes die we op een rijtje hebben gezet zijn toegankelijk voor zowel rolstoel- als scootmobielgebruikers. In dit eerste deel bespreken we vier provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht & Noord-Brabant.

Noord-Holland

Callantsoog, route zwanenwater, Mango Mobility blog

  1. Callantsoog, route Zwanenwater, 5 km
    De wandelroute door de duinen van het Zwanenwater is gemarkeerd met bruine paaltjes. Geniet onderwijl van vlinders en van mei tot juni van de wilde orchideën door het duinlandschap. Ook de vogelspotter kan zijn geluk hier op! Bekijk de overvliegende lepelaars, en als u goed kijkt tussen het riet kunt u ook een waterral of porseleinhoen spotten.

  2. Beeckesteijn, route Hoogtepunten, 1.6 km
    Beeckesteijn ademt historie en de geschiedenis gaat wel terug tot de 15e eeuw. Vroeger was het een buitenverblijf voor rijke kooplieden uit Amsterdam, tegenwoordig is het gelukkig voor iedereen toegankelijk. Zin om de drukte van de stad achter u te laten en te genieten van de rust? 


Zuid-Holland

Reeuwijkse Plassen, route Goudse Hout, Mango Mobility

  1. Hollands Duin, Route Duinroos, 4.5 km
    Bij helder weer kunt u de zee in de verte zien, en u kunt - ongeacht het weer - altijd genieten van de heerlijke natuur in Hollands Duin. Mocht u een trouwe viervoeter bezitten: u kunt uw hond aangelijnd gewoon meenemen naar deze parnassia.

  2. Reeuwijkse Plassen, De Goudse Hout Route, 8 km
    Na korte een route door de weilanden loopt de route al snel langs en tussen de Reeuwijkse Plassen door, waardoor u wisselende uitzichten hebt op de plassen en de daarin gelegen eilanden. Veel watervogels zoals de grote Karekiet en Smient zult u hier waarschijnlijk tegenkomen. Na ruim 4 kilometer, verlaat u de plassen voor een fraai pad dat verder loopt langs de oevers van de Breevaart, en vervolgens langs de sluis in deze vaart.


Utrecht

Landgoed Broekhuizen, Utrechtse heuvelrug, Mango Mobility

  1. Kaapse bossen, Helenaheuvel Route, 1.8 km
    Een glooiend bosgebied vol natuurschoon en cultuurhistorie. Ontdek het zelf; een route van 1,8 km over brede beukenlanen en slingerende verharde paden langs boswallen, eikenhakhout, tamme kastanjes en veel variatie. Deze wandelroute is gemarkeerd met gele pijlen. Het wandelpad is halfverhard en zonder drempels.

  2. Utrechtse Heuvelrug, wandelroute Broekhuizen, 2.4 km
    De Utrechtse Heuvelrug is een fraai gebied met eeuwenoude landschappen. De heuvelrug strekt zich uit van het Gooimeer bij Huizen tot de Grebbeberg bij Rhenen. Wie het vroeger breed had, liet het breed hangen en bouwde hier een buitenhuis of kasteel. De Utrechtse Heuvelrug is nu een mix van statige landgoederen, idyllische dorpen, uitgestrekte heidevelden en indrukwekkende bossen vol dieren. De kans een ree, das, zandhagedis of zwarte specht te spotten is erg groot.


Brabant

van Tienhovenroute, Kampina, Boxtel, Brabant

  1. De Biesbosch, Off-Road-Route, 2.5 km
    Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Je vindt hier dus veel wilgenvloedbossen en kreken. Bij het zien van de ruige en hoog opgaande wilgenbossen vergeet je dat je in Nederland bent! Bovendien kunt u bij Biesboschcentrum Dordrecht een gratis off-the-road-rolstoel lenen (borg €50). Aan de hand van een routebeschrijving maak je een tocht over grotendeels onverharde paden. Deze rolstoel is beschikbaar van 1 april t/m 31 oktober.

  2. De Kampina, van Tienhoevenroute, 2.7 km
    Ieder seizoen is hier anders. In het voorjaar geven de bloeiende krentenbomen de bossen iets sprookjesachtig. En in de zomer is het genieten van in de wind wiegend veenpluis, jubelende veldleeuweriken en het gezoem van bijen boven de paars bloeiende heide. Geniet van de flora, en van de fauna: u kunt zomaar oog-in-oog staan met een kudde IJslandse paarden of runderen!

Waar u ook gaat genieten van de natuur, Mango Mobility wenst u veel plezier!