Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Vraag en AntwoordWat kan ik verwachten van een demonstratie aan huis?
Wanneer je niet in de gelegenheid bent naar een van onze winkels te komen, is het mogelijk een demonstratie thuis aan te vragen. Je wordt dan bezocht door één van onze ervaren Mobiliteit adviseurs. Een thuisdemonstratie geeft je de gelegenheid een product naar keuze in de eigen vertrouwde omgeving te proberen. Dit is zowel overdag als 's avonds mogelijk - net wat jou het beste uikomt. Wil je een thuisdemonstratie aanvragen? Bel dan 0800-2002 (gratis) of vul het contactformulier op onze website in!

Zijn er kosten aan een thuisdemonstratie verbonden?
Wij vinden service erg belangrijk. Daarom is een thuisdemonstratie bij ons gratis en geheel vrijblijvend. Ook wanneer je besluit geen gebruik te maken van onze diensten, brengen wij je niets in rekening.

Is er gelegenheid om in een van de winkels een proefrit te maken?
Absoluut. Een proefrit kan je in elke Mango Mobility winkel maken.We vinden het namelijk erg belangrijk dat je vooraf onze producten goed kunt uitproberen voordat je tot de koop van een scootmobiel, rollator of rolstoel overgaat. Zo weet jij en weten wij zeker dat je met volle tevredenheid van onze producten zal genieten. Je kan een proefrit via 0800-2002 aanvragen.

Waar zit de dichtstbijzijnde winkel voor mij?
Mango Mobility heeft winkels door heel Nederland. Wil je weten waar de dichtstbijzijnde winkel voor jou is? Bekijk het winkeloverzicht.

Kopen jullie scootmobielen in?
Nee, wij kopen geen producten in. We bieden wel een mogelijkheid tot inruilen. Hoe lang gaat een volle accu van een scootmobiel mee?
Het bereik van een accu hangt sterk af van het gebruik en de omstandigheden waaronder de scootmobiel op dat moment gebruikt word. Zowel het gewicht van de berijder en de krachtinspanning ,als de gekozen snelheid, de ondergrond en de weersomstandigheden hebben invloed op het bereik. Wij hebben per scootmobiel model aangegeven wat de maximale actieradius bij een volle accu is.

Op welke plaatsen mag ik met mijn scootmobiel rijden?
Je mag als scootmobielrijder vrijwel overal rijden: op het voetpad, het trottoir, het (brom)fietspad of het fietspad waar geen bromfietsen zijn toegestaan. Je mag ook op de rijbaan rijden, maar niet op (auto)snelwegen.

Welke verkeersregels moet ik opvolgen met mijn scootmobiel?
Welke verkeersregels er voor uw scootmobiel gelden, hangt af van de plaats waar je op dat moment met de scootmobiel rijdt.

  • Op het trottoir of voetpad moet je de verkeersregels volgen die voor voetgangers gelden. Ter bescherming van de voetgangers mag je daar met jouw scootmobiel niet sneller dan 6km/u rijden. Op een zebrapad heb je voorrang, net als een voetganger. Je mag een scootmobiel op het trottoir parkeren.
  • Op het fietspad gedraag je je als een (brom-)fietser. De maximum toegestane snelheid is 30km/u binnen de bebouwde kom en 40km/u buiten de bebouwde kom.
  • Op de rijbaan gelden de verkeersregels voor voertuigen die maximaal 45km/u mogen rijden. Je mag daar niet met twee voertuigen naast elkaar rijden, ook niet als het andere voertuig een scootmobiel is.

Heb ik een rijbewijs nodig voor het besturen van een scootmobiel?
Nee, je hebt geen rijbewijs nodig voor het besturen van een scootmobiel. Als je een tijdje niet aan het verkeer heeft deelgenomen, is het wel raadzaam om rijlessen te volgen. Zo kan je (weer) wennen aan het het besturen van een scootmobiel, en aan het verkeer.

Moet ik mijn scootmobiel verzekeren?
Ja, dat moet. Je mag niet onverzekerd op een scootmobiel rijden. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan een verzekeringsplaatje aan de achterzijde. Wij kunnen deze verzekering voor je regelen.

Wat is het verschil tussen een 3- en een 4wielscootmobiel?
Het belangrijkste verschil tussen deze twee typen is de draaicirkel. Je zult merken dat deze bij een driewielscootmobiel kleiner is dan bij een vierwielscootmobiel.

De keuze voor een driewieler of een vierwieler is afhankelijk van je doel. Een scootmobiel met drie wielen heeft een kleinere draaicirkel en is daardoor wendbaarder: bijzonder geschikt om bijvoorbeeld mee te winkelen, of om je te verplaatsen in kleinere ruimtes. Als je meer beenruimte nodig hebt, omdat je bijvoorbeeld lang bent, is een driewieler ook geschikter voor jou.

Als je de scootmobiel voor langere afstanden wil gebruiken, harder wil rijden, of op oneffen terrein wil rijden dan is een vierwiel scootmobiel geschikter voor je aangezien deze iets stabieler is.

Het beste kan je zelf proberen wat je het meest bevalt. Een proefrit kan je aanvragen bij jou thuis, of je kunt langskomen in één van onze winkels. Bel met onze klantenservice om gratis, en geheel vrijblijvend een afspraak te maken: 0800-2002.

Hoe moet ik mijn scootmobiel onderhouden?
Voor een lange(re) levensduur van de scootmobiel is het erg belangrijk uw scootmobiel regelmatig na te laten kijken. De scootmobiel dient in een droge, vorstvrije ruimte gestald en geladen te worden.


Een andere vraag?

Staat jouw vraag er niet tussen? Op deze pagina is een formulier waar je de vraag kunt stellen. Vul het in, en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.