Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
Neem contact op!

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Vraag en Antwoord



Wat kan ik verwachten van een demonstratie aan huis?
Wanneer u niet in de gelegenheid bent naar een van onze winkels te komen, is het mogelijk een demonstratie bij u thuis aan te vragen. U wordt dan bezocht door een van onze ervaren mobiliteitsadviseurs. Een thuisdemonstratie geeft u de gelegenheid een product naar keuze in uw eigen vertrouwde omgeving te proberen. Dit is zowel overdag als 's avonds mogelijk - net wat u het beste uikomt. Wilt u een thuisdemonstratie aanvragen? Bel dan 0800-2002 (gratis) of vul het contactformulier op onze website in!

Zijn er kosten aan een thuisdemonstratie verbonden?
Wij vinden service erg belangrijk. Daarom is een thuisdemonstratie bij ons gratis en geheel vrijblijvend. Ook wanneer u besluit geen gebruik te maken van onze diensten, brengen wij u niets in rekening.

Is er gelegenheid om in een van de winkels een proefrit te maken?
Absoluut. Een proefrit kunt u in elke Mango Mobility winkel maken.We vinden het namelijk erg belangrijk dat u vooraf onze producten goed kunt uitproberen voordat u tot de koop van een scootmobiel, rollator of rolstoel overgaat. Zo weten wij en u zeker dat u met volle tevredenheid van onze producten zal genieten. U kunt een proefrit via 0800-2002 aanvragen.

Waar zit de dichtstbijzijnde winkel voor mij?
Mango Mobility heeft winkels door heel Nederland. Wilt u weten waar de dichtstbijzijnde winkel voor u is? Bekijk het winkeloverzicht.

Kopen jullie scootmobielen in?
Nee, wij kopen geen producten in. We bieden wel een mogelijkheid tot inruilen. 



Waarom zou ik elektrisch gaan rijden?
Om de klimaatverandering binnen redelijke grenzen te houden, mag tegen het einde van deze eeuw de gemiddelde temperatuur op aarde niet meer dan 2ºC zijn gestegen. Om dat te bereiken moeten in 2050 de wereldwijde CO2-emissies met 50% zijn verminderd ten opzichte van 1990. Transport is in Europa verantwoordelijk voor een kwart van de CO2-uitstoot en is de enige sector waarvan de emissies vooralsnog blijven groeien. Elektrische voertuigen gaan zuinig met energie om en kunnen rijden op duurzaam geproduceerde elektriciteit. Ze zijn daarom een belangrijke optie om de voorgenomen CO2-reductie te helpen verwezenlijken. Daarnaast zijn zuinige, klassieke voertuigen en andere potentieel duurzame alternatieven zoals biobrandstoffen en waterstofauto's ook belangrijk.

Vormen stille elektrische voertuigen een gevaar voor de verkeersveiligheid?
Bij verkeer in de binnenstad zijn elektrische voertuigen stiller dan traditionele voertuigen. Andere weggebruikers zullen daar aan moeten wennen, en evenveel op hun zicht als op het gehoor moeten gaan vertrouwen. Eventuele risico’s voor de verkeersveiligheid op korte termijn zijn eenvoudig oplosbaar door elektrische voertuigen uit te rusten met waarschuwingsgeluiden. Dat elektrische voertuigen stil zijn, hoeft geen belemmering te zijn voor de introductie van duurzame aandrijftechnologie.

Hoe wordt een elektrisch voertuig ‘getankt’ (opgeladen)?
Elektrische voertuigen vragen om een oplaadinfrastructuur. Veel lopende initiatieven maken gebruik van langzaam laden aan een stopcontact op de woon- of werklocatie, of een laadpaal aan de straat (8 uur laadtijd bij een vermogen van 3 kW). Inmiddels verschijnen snel-laadsystemen op de markt die de laadtijd aanmerkelijk verkorten (1 uur, 10-50 kW). In de toekomst wordt waarschijnlijk ook ultrasnel laden mogelijk, bijvoorbeeld bij een bestaand tankstation (5 minuten, 100-500 kW).



Hoe lang gaat een volle accu van een scootmobiel mee?
Het bereik van een accu hangt sterk af van het gebruik en de omstandigheden waaronder u uw scootmobiel op dat moment gebruikt. Zowel uw eigen gewicht en krachtinspanning als de gekozen snelheid, de ondergrond en de weersomstandigheden hebben invloed op het bereik. Wij hebben per scootmobiel model aangegeven wat de maximale actieradius bij een volle accu is.

Op welke plaatsen mag ik met mijn scootmobiel rijden?
U mag als scootmobielrijder vrijwel overal rijden: op het voetpad, het trottoir, het (brom)fietspad of het fietspad waar geen bromfietsen zijn toegestaan. U mag ook op de rijbaan rijden, maar niet op (auto)snelwegen.

Welke verkeersregels moet ik opvolgen met mijn scootmobiel?
Welke verkeersregels er voor uw scootmobiel gelden, hangt af an de plaats waar u op dat moment met uw scootmobiel rijdt.

  • Op het trottoir of voetpad moet u de verkeersregels volgen die voor voetgangers gelden. Ter bescherming van de voetgangers mag u daar met uw scootmobiel niet sneller dan 6km/u rijden. Op een zebrapad heeft u voorrang, net als een voetganger. U mag uw scootmobiel op het trottoir parkeren.
  • Op het fietspad gedraagt u zich als een fietser of bromfietser. De maximum toegestane snelheid is 30km/u binnen de bebouwde kom en 40km/u buiten de bebouwde kom.
  • Op de rijbaan gelden de verkeersregels voor voertuigen die maximaal 45km/u mogen rijden. U mag daar niet met twee voertuigen naast elkaar rijden, ook niet als het andere voertuig een scootmobiel is.

Heb ik een rijbewijs nodig voor het besturen van een scootmobiel?
Nee, u heeft geen rijbewijs nodig voor het besturen van een scootmobiel. Als u een tijdje niet aan het verkeer heeft deelgenomen, is het wel raadzaam rijlessen te volgen. Zo kunt u (weer) wennen aan het het besturen van een scootmobiel, en aan het verkeer.

Moet ik mijn scootmobiel verzekeren?
Ja, dat moet. U mag niet onverzekerd op een scootmobiel rijden. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan een verzekeringsplaatje aan de achterzijde. Wij kunnen deze verzekering voor u regelen.

Wat is het verschil tussen een 3- en een 4wielscootmobiel?
Het belangrijkste verschil tussen deze twee typen is de draaicirkel. U zult merken dat deze bij een driewielscootmobiel kleiner is dan bij een vierwielscootmobiel.

De keuze voor een driewieler of een vierwieler is afhankelijk van uw doel. Een scootmobiel met drie wielen heeft een kleinere draaicirkel en is daardoor wendbaarder: bijzonder geschikt om bijvoorbeeld mee te winkelen, of om u te verplaatsen in kleinere ruimtes. Als u meer beenruimte nodig hebt, omdat u bijvoorbeeld lang bent, is een driewieler ook geschikter voor u.

Als u de scootmobiel voor langere afstanden wil gebruiken, harder wil rijden, of op oneffen terrein wil rijden dan is een vierwiel scootmobiel geschikter voor u aangezien deze stabieler is.

Het beste kunt u zelf proberen wat u het meest bevalt. Een proefrit kunt u aanvragen bij u thuis, of u kunt langskomen in één van onze winkels. Bel met onze klantenservice om gratis, en geheel vrijblijvend een afspraak te maken: 0800-2002.

Hoe moet ik mijn scootmobiel onderhouden?
Voor een lange(re) levensduur van uw scootmobiel is het erg belangrijk uw scootmobiel regelmatig na te laten kijken. Uw scootmobiel dient in een droge, vorstvrije ruimte gestald en geladen te worden.


Een andere vraag?

Staat uw vraag er niet tussen? Bovenaan de pagina is een formulier waar u uw vraag kunt stellen. Vul het in, en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.