Scootmobiel via gemeente regelen? WMO/PGB

Subsidie PGB/WMO
PGB - Offerte aanvragen

Binnen 30 min. een PGB offerte in je mail. (tijdens kantooruren)

Scootmobiel aanvragen via de gemeente

Wij snappen als geen ander dat je mobiel wilt zijn, en mobiel wilt blijven. Om zelfstandig een boodschap te doen, om met familie op stap te gaan, om een kopje koffie bij je vrienden te drinken of om buiten een tochtje te maken. Als je in aanmerking komt voor een persoonsgebonden budget krijg je via jouw gemeente een budget toegewezen. Dit kan een gedeeltelijke of een volledige vergoeding zijn. Onze PGB–adviseurs kunnen je ondersteunen bij de aanvraag en het maken van de juiste keuze.

Alles wat u moet weten over een Persoonsgebonden Budget (PGB)

Een PGB is een bedrag waarmee je zelf zorg of ondersteuning inkoopt. Als je een persoonsgebonden budget krijgt, bepaal je zelf waar, wanneer en hoe je geholpen wordt.

Hoe kan ik een Persoonsgebonden Budget aanvragen?

Een pgb-vergoeding vraag je aan bij de gemeente waarin jij woont. Voor het aanvragen van deze vergoeding dien je een aantal stappen te volgen. Deze staan hieronder verder toegelicht:

1. Pgb aanvraag indienen bij de gemeente:
Maak een melding bij het WMO-loket in jouw gemeente. Dat kan online of telefonisch.

2. Het keukentafelgesprek:
De gemeente onderzoekt jouw situatie en welke hulpvraag je hebt. Ze kijken wat er nodig is om dit op te lossen. Ook wordt er gekeken in hoeverre vrienden en familie in je omgeving jou kunnen ondersteunen.

3. Verslag en voorstel:
Binnen 10 dagen wordt er een verslag gemaakt van het keukentafelgesprek. In dat verslag staat een voorstel, zoals een vergoeding via een PGB, met de te ondernemen stappen.

4. Jouw handtekening:
Als je het eens bent met de oplossing die de gemeente biedt, stuur je het voorstel getekend terug.

5. Beslissing:
De gemeente neemt binnen 14 dagen een indicatiebesluit. Als de aanvraag is goedgekeurd, helpt Mango Mobility je met het verzilveren en verantwoorden van het budget voor jouw hulpmiddel.

Wat kan Mango Mobility voor jou betekenen?

Mango Mobility ontzorgt je bij het hele traject. Mango staat bekend om een groot assortiment topmerken en haar uitstekende service. Onze PGB-adviseurs kijken samen met jou welke scootmobiel, rolstoel, of ander mobiliteitshulpmiddel aan jouw wensen voldoet en maken een PGB-offerte met een 5-, 6-, of 7-jarige onderhoudsovereenkomst. Je ontvangt deze dezelfde dag nog. Heb je al een indicatie ontvangen? Dan is jouw gemeente volgens de WMO verplicht mee te werken aan een scootmobiel verstrekt via het PGB. Ook is de eigen bijdrage in de meeste gevallen reeds in de prijs verrekend.

“De service en zorg waarmee ik werd behandeld was uitzonderlijk. Mango Mobility verdient niets minder dan vijf sterren en mijn hoogste aanbeveling!" - Dhr. de Bie ('s Hertogenbosch - via Kiyoh)

Heb je vragen over het aanvragen van een PGB? Neem dan contact op met de klantenservice via info@mangomobility.nl of bel gratis naar 0800 2002.