Subsidie PGB/WMO

Subsidie PGB/WMO
PGB - Offerte aanvragen

Binnen 30 min. uw PGB offerte in uw mail. (tijdens kantooruren)

Scootmobiel aanvragen via de gemeente

Wij snappen als geen ander dat u mobiel wilt zijn, en mobiel wilt blijven. Om zelfstandig een boodschap te doen, om met familie op stap te gaan, om een kopje koffie bij uw vrienden te drinken of om buiten een tochtje te maken. Als u in aanmerking komt voor een persoonsgebonden budget krijgt u via uw gemeente een budget toegewezen. Dit kan een gedeeltelijke of een volledige vergoeding zijn. Onze PGB–adviseurs kunnen u ondersteunen bij de aanvraag en het maken van de juiste keuze.

Alles wat u moet weten over een Persoonsgebonden Budget (PGB)

Een PGB is een bedrag waarmee u zelf zorg of ondersteuning inkoopt. Als u een persoonsgebonden budget krijgt, bepaalt u zelf waar, wanneer en hoe u geholpen wordt.

Hoe kan ik een Persoonsgebonden Budget aanvragen?

Een pgb-vergoeding vraagt u aan bij de gemeente waarin u woont. Voor het aanvragen van deze vergoeding dient u een aantal stappen te volgen. Deze staan hieronder verder toegelicht:

  1. Pgb aanvraag indienen bij de gemeente: Maak een melding bij het WMO-loket in uw gemeente. Dat kan online of telefonisch.
  2. Het keukentafelgesprek: De gemeente onderzoekt uw situatie en welke hulpvraag u heeft. Ze kijken wat er nodig is om dit op te lossen. Ook wordt er gekeken in hoeverre vrienden en familie in uw omgeving u kunnen ondersteunen.
  3. Verslag en voorstel: Binnen 10 dagen wordt er een verslag gemaakt van het keukentafelgesprek. In dat verslag staat een voorstel, zoals een vergoeding via een PGB, met de te ondernemen stappen.
  4. Uw handtekening: Als u het eens bent met de oplossing die de gemeente biedt, stuurt u het voorstel getekend terug.
  5. Beslissing: De gemeente neemt binnen 14 dagen een indicatiebesluit. Als uw aanvraag is goedgekeurd, helpt Mango Mobility u met het verzilveren en verantwoorden van uw budget voor uw hulpmiddel.

Wat kan Mango Mobility voor u betekenen?

Mango Mobility ondersteunt bij PGB-aanvragen door het hele land en staat bekend om een groot assortiment topmerken en haar uitstekende service. Onze PGB-adviseurs kijken samen met u welke scootmobiel, rolstoel, of ander mobiliteitshulpmiddel aan uw wensen voldoet en maken een PGB-offerte met een 5-, 6-, of 7-jarige onderhoudsovereenkomst. U ontvangt deze dezelfde dag nog. Heeft u al een indicatie ontvangen? Dan is uw gemeente volgens de WMO verplicht mee te werken aan een scootmobiel verstrekt via het PGB. Ook is de eigen bijdrage in de meeste gevallen reeds in de prijs verrekend.

“De service en zorg waarmee ik werd behandeld was uitzonderlijk. Mango Mobility verdient niets minder dan vijf sterren en mijn hoogste aanbeveling!" - Dhr. de Bie ('s Hertogenbosch - via Kiyoh)

Neem gerust contact op voor alle informatie rondom een PGB aanvraag. Stel uw vraag aan de klantenservice via info@mangomobility.nl of bel gratis naar 0800 2002.