Hoe breed is een ideale rollator voor u?

Swipe to the left
Rollator breedte Mango Mobility
31 mei 2023 Geen reacties

Bij het kiezen van een rollator is het essentieel dat het model voldoet aan uw specifieke behoeften en lichaamsbouw. Een belangrijke factor om rekening mee te houden is de breedte van de rollator. Hoe breed is een rollator eigenlijk? Dit verschilt per rollator. Over het algemeen hebben rollators een framebreedte van ongeveer 60 cm. De breedte van een rollator kan bepalen hoe gemakkelijk u zich kunt voortbewegen in ruimtes of door deuropeningen.


In dit blog gaan we dieper in op de gemiddelde breedte van rollators en de beschikbare opties voor rollators die afwijken van de standaard breedte. Bekijk ook het assortiment van Mango Mobility voor meer informatie over rollators.

Verschillende afmetingen van een rollator

Er zijn rollators in verschillende breedtes verkrijgbaar om aan de behoeften van gebruikers te voldoen. Bij het kiezen van een rollator is het belangrijk om rekening te houden met de zitbreedte, framebreedte en afstand tussen de handvatten. Deze afmetingen hebben directe invloed op het comfort en de stabiliteit tijdens het gebruik.

Zitbreedte: de breedte van de zitting. Een goed passende zitting biedt de nodige ondersteuning, voorkomt ongemak en zorgt voor een evenwichtige en stabiele zithouding. Een te smalle zitting kan leiden tot drukpunten en ongemak, terwijl een te brede zitting de stabiliteit negatief kan beïnvloeden. De gemiddelde zitbreedte van rollators is 45 cm.


Frame: de totale breedte van de rollator omvat het frame, inclusief accessoires en wielen. Een breder frame biedt extra comfort en stabiliteit aan gebruikers die meer ruimte nodig hebben tijdens het lopen. Dit is vooral handig tijdens buitenwandelingen op oneffen terrein. Aan de andere kant zijn smallere rollators meer geschikt voor binnengebruik vanwege hun grotere wendbaarheid. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk langs meubels manoeuvreren en door deuropeningen navigeren. Over het algemeen hebben rollators een gemiddelde breedte van 60 cm. Het is echter belangrijk op te merken dat een breder frame niet noodzakelijkerwijs betekent dat de rollator een grotere zitbreedte of afstand tussen de handvatten heeft. Het betekent ook niet dat brede rollators ongeschikt zijn voor mensen met een kortere lichaamslengte. De breedte van het frame benadrukt voornamelijk de stabiliteit en het comfort bij verschillende gebruiksdoelen, zoals buitenwandelingen in het bos of het navigeren door smalle ruimtes binnenshuis.


Handvatten: de totale afstand tussen de handvatten. Rollators met een afstand tussen de handvatten van 45 tot 55 cm worden vaak gekozen door gebruikers van gemiddelde lichaamslengte. Deze populaire modellen bieden een uitstekende balans tussen stabiliteit en manoeuvreerbaarheid, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan gebruikers. Een grotere afstand tussen de handvatten zijn vaker meer geschikt voor mensen met bredere schouders.

Onze adviseurs bij Mango Mobility staan voor u klaar om u te helpen bij het vinden van een rollator die perfect past bij uw wensen en lichaamsbouw.

Bent u op zoek naar een brede rollator?

Mango Mobility biedt verschillende brede rollators aan, waaronder de Goliat Rollator met een afstand van 58 cm tussen de handvatten, de MultiMotion Double Rollator en de Acre Carbon Ultra Light Rollator. Deze drie modellen hebben allemaal een framebreedte van 66 cm. Terwijl de MultiMotion Double een gemiddelde afstand van 45 cm tussen de handvatten heeft, is de Acre Carbon Ultra Light met een afstand van 40 cm meer geschikt voor mensen met smallere schouders. Daarnaast is de Acre Carbon Ultra Light een van de lichtste rollators op de markt, met een gewicht van slechts 4,8 kg.

De TrustCare's Let's Shop rollator is geclassificeerd als een smalle rollator, met een frame breedte van 57 cm. Deze rollator is ontworpen met het oog op het vervoeren van boodschappen en is voorzien van een ruime en stevige boodschappentas. De Let's Shop heeft handvatten die zich op een afstand van 41 cm van elkaar bevinden.

Vragen? Onze mobiliteit experts staan voor u klaar om u te helpen bij het vinden van het juiste mobiliteitshulpmiddel. Bel gratis onze klantenservice op 0800-2002 voor vrijblijvend advies.