5 wiel scootmobiel

Subsidie PGB/WMO

Vier wielen vs. vijf wielen scootmobiel

Een scootmobiel met vijf wielen lijkt veiliger, en veel mensen denken dat ook. Dat is echter niet het geval. Een vijf-wiel scootmobiel is eigenlijk een 3-wiel scootmobiel met twee kleine zijwielen. De zijwielen zijn vaak kwetsbaar en zorgen voor problemen bij het op- en afrijden van een stoep.

Een 4 wiel scootmobiel heeft daarentegen een brede stabiele basis en is daarom een vervoersmiddel wat veel veiliger is. Bovendien is de vierwiel scootmobiel veel geschikter om op oneffen ondergronden te rijden - zoals klinkers en bospaden.

Draaicirkel

Een vierwielscootmobiel heeft zo’n scherpe sturing dat dit in de meeste situaties geen problemen oplevert. De draaicirkel van een vijfwielscoot weegt dan ook niet op tegen de veiligheid van een vierwieler.

Vering

Een vijfwieler heeft voor- en achtervering op de grote wielen. De zijwielen zijn niet geveerd en zullen tijdens de rit vaak schokkerig voelen, wat voor een oncomfortabele reis zorgt. Een vier wiel scootmobiel heeft vering op alle vier de wielen. Sommige vierwielers hebben zelfs onafhankelijk van het frame geveerde wielen, en dat is de beste vering op de markt.

Prijzen

Een vijfwielscootmobiel wordt uitgegeven door slechts één onderneming in Nederland, en zij houden de prijzen kunstmatig hoog. Doordat er geen andere aanbieders zijn, is er geen marktwerking, en betaal je automatisch te veel voor de scootmobiel die je krijgt. Voor minder geld schaf je gemakkelijk een betere, een veiligere en een veel comfortabelere vierwieler aan.

3-Wiel Scootmobiel

Het is een fabeltje dat een driewielscootmobiel sneller omvalt. Je rijdt ietwat lichter over het wegdek, maar het blijft een veilig vervoersmiddel. Het zwaartepunt van driewiel- en een vierwielscootmobiel ligt bij de achterwielen - door de motor, de accu’s en de berijder. Door de zijwielen van de vijfwielscootmobiel ligt het zwaartepunt voornamelijk aan de voorkant. Mocht je in volle snelheid plotseling moeten remmen dan is de kant groter dat je slipt bij een vijfwielscoot. Bij een 3-wiel of een 4-wiel scootmobiel geniet je altijd van een stabiele wegligging.

Neem contact op!

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.