Driewielfiets aanvragen met een Wmo vergoeding

Swipe to the left
Driewielfiets aanvragen met een Wmo vergoeding
28 augustus 2023 Geen reacties

Een Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) vergoeding is een financiële bijdrage van uw gemeente voor zorg- en ondersteuningsbehoeften. Bent u op zoek naar een driewieler? U heeft mogelijk recht op een Wmo vergoeding voor een driewielfiets. Om aanspraak te kunnen maken op deze vergoeding dient u een verzoek in te dienen bij uw gemeente. Wij leggen de stappen die u moet ondernemen graag aan u uit.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een Wmo vergoeding voor een driewieler?

Vanuit de gemeente waarin u woont is het mogelijk om een Wmo vergoeding aan te vragen voor een aangepaste fiets. Of u recht heeft op deze vergoeding is afhankelijk van uw situatie. Gaat u bijvoorbeeld altijd op de fiets naar het werk, maar heeft u hiervoor een aangepaste fiets nodig? Kunt u aantonen dat u een driewielfiets nodig heeft? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een Wmo vergoeding voor een driewielfiets.

Een Wmo driewielfiets aanvragen

Om aanspraak te doen op een Wmo vergoeding dient u contact op te nemen met het Wmo loket van uw gemeente. U legt uw situatie en behoefte uit waarna de gemeente een onderzoek gaat starten. Na het onderzoek volgt er telefonisch of bij u thuis een gesprek met een Wmo-consulent. Tijdens dit gesprek legt u de huidige situatie uit en beschrijft u de noodzaak van een driewieler in uw leven. Er worden ook andere hulpmiddelen besproken, bijvoorbeeld een scootmobiel.

Na het gesprek zal de gemeente een besluit nemen. Heeft de gemeente bepaald dat u recht heeft op een Wmo vergoeding voor een driewielfiets? Dan kunt u op zoek gaan naar een driewieler. Hoeveel keuze vrijheid u heeft in het kiezen van een elektrische of niet-elektrische driewielfiets is afhankelijk van het type vergoeding die u ontvangt. U kunt een Persoonsgebonden budget of Zorg in Natura vergoeding krijgen.

Komt u niet in aanmerking voor een Wmo vergoeding, maar bent u wel op zoek naar een driewielfiets? Onze Mobiliteits Experts helpen u graag met het vinden van de driewielfiets die past binnen uw budget.

Een driewielfiets via een Persoonsgebonden budget

Bij een Persoonsgebonden budget (PGB) ontvangt u een bedrag van de gemeente waarmee u een driewieler voor volwassenen uit kunt zoeken. U bepaalt zelf bij wie u de driewielfiets koopt, de bezorging en het bezorgmoment. U bent hierbij zelf verantwoordelijk voor het inkopen van uw hulpmiddel, maar heeft hierin wel de vrijheid uit alle leveranciers.

Een driewielfiets via Zorg in Natura

Bij een vergoeding via Zorg in Natura doet de gemeente al het werk voor u. De gemeente bepaalt de driewielfiets die u ontvangt en de leverancier waar de driewieler wordt ingekocht. In tegenstelling tot een PGB heeft u bij Zorg in Natura geen keuzevrijheid uit het model en de leverancier. Tevens maakt de gemeente afspraken over de bezorgmethode en het moment van bezorging.

Met een Wmo vergoeding een driewielfiets kopen bij Mango Mobility

Bij Mango Mobility kunt u kiezen uit verschillende driewielers voor volwassenen die u met een Persoonsgebonden budget kunt kopen. U heeft de keuze uit een niet-gemotoriseerde driewielfiets en een elektrische driewielfiets. U bent welkom in één van onze winkels om onze modellen te bekijken en uit te proberen.

Heeft u vragen over een driewieler via een Wmo vergoeding? Onze Mobiliteit Experts staan voor u klaar om u te helpen bij het vinden van het juiste mobiliteitshulpmiddel. Bel gratis onze klantenservice op 0800-2002 voor vrijblijvend advies.