5 wiel scootmobiel

Vier of vijf wielen op een scootmobiel?

De beste scootmobiel heeft maximaal 4 wielen.

Hoewel een scootmobiel met 5 wielen veiliger lijkt is dat niet zo. Het is eigenlijk een driewieler met twee kleine zijwieltjes. De wieltjes zijn gevoelig en broos, en zorgen voor een schokkerige rit.

Een scootmobiel met vier wielen heeft een veilige wijde basis en is daarom veel stabieler. Dat maakt ritten over oneffen wegen veel prettiger, zoals kinderkopjes in de oude stad, of hobbelige bospaden.

Wat is de draaicirkel van een vijf wiel scoot?

De draaicirkel van een vijfwieler mag dan wel scherper zijn dan die van een vierwieler - meestal weegt dat niet op tegen de zeker- en vastigheid van een scootmobiel met vier wielen.

Suspension van een scootmobiel met vier wielen

De zijwielen van een vijfwiel scoot zijn niet geveerd, en dat zorgt voor een oncomfortabele reis. Zeker voor schokgevoelige berijders is dit onprettig. Een vierwiel scootmobiel heeft suspension op alle vier de wielen. Sommige modellen hebben zelfs wielen die onafhankelijk van het frame geveerd zijn.

Hoe duur is een vijfwielscootmobiel?

Omdat er maar één onderneming is in Nederland die een vijfwielscoot levert, blijven de prijzen onnatuurlijk hoog. Voor minder geld schaf je een comfortabelere scootmobiel aan met drie of vier wielen die je meer zekerheid biedt.

3-Wiel Scootmobiel

Een 3 wiel scoot is een veilig vervoersmiddel, het is dan ook een verzinsel dat een driewiel scootmobiel sneller omvalt. Je rijdt iets lichtvoetiger over het wegdek. Het zwaartepunt van driewiel- en een vierwielscootmobiel ligt bij de achterwielen - door de motor, de accu’s en de bestuurder. Van de vijfwielscootmobiel ligt het zwaartepunt voornamelijk aan de voorkant, mede door de zijwieltjes. Mocht je, op een vijf wiel scoot, in volle snelheid plotseling moeten remmen dan is de kant groter dat je slipt. Bij een 3-wiel of een 4-wiel scootmobiel geniet je altijd van een stabiele wegligging.

Neem contact op!

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.