• Gratis en vrijblijvend thuisadvies
  • Gekwalificeerde servicemonteurs
  • 12 winkels door heel Nederland
Vergoeding scootmobiel

Vergoeding scootmobiel

Vergoeding voor uw scootmobiel

Wanneer u geen gebruik meer kunt maken van de reguliere vervoersmiddelen in uw gemeente, zoals de bus of de tram, dan is uw gemeente verplicht om u een vervoersmiddel aan te bieden dat u binnen uw gemeente kunt gebruiken. Dit wordt verplicht door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Een van de vervoersmiddelen die de gemeente kan aanbieden is in de vorm van een vergoeding scootmobiel. Een vergoeding scootmobiel maakt het aantrekkelijk om een scootmobiel aan te schaffen wanneer u slecht ter been bent of lichamelijke klachten ervaart in het dagelijks bestaan.

Wanneer komt u in aanmerking voor een vergoeding?

Een vergoeding scootmobiel krijgt u echter pas wanneer u een verwijsbrief heeft van uw arts. Deze verwijsbrief kunt u zelf aanvragen wanneer u graag gebruik wilt maken van de vergoeding scootmobiel. Dit kunt u bijvoorbeeld doen wanneer u ervaart dat u mobiliteitsproblemen heeft. Uiteindelijk beslist de gemeente of u daadwerkelijk recht heeft op de vergoeding scootmobiel.

In de meeste gevallen houdt de vergoeding scootmobiel in dat de gemeente u een scootmobiel aanbiedt en dat de gemeente zorg draagt voor onderhoud en voor de verzekering hiervan. Het nadeel van deze vorm van vergoeding scootmobiel is dat u zelf geen beslissing kunt nemen over het model scootmobiel dat bij u past. Er bestaat echter een alternatief, en dat is het Persoonsgebonden Budget (PGB). Deze vorm van vergoeding scootmobiel betekent dat u een bepaald bedrag krijgt om een scootmobiel aan te schaffen, deze te onderhouden en te verzekeren voor enkele jaren. Zo kunt u een scootmobiel kiezen die aansluit op uw voorkeur.

Elke gemeente heeft eigen regels voor de vergoeding scootmobiel. U kunt hiervoor het beste informatie opvragen bij uw eigen gemeente via het WMO loket. Natuurlijk kunt u ook altijd met Mango Mobility contact opnemen. Dankzij onze ruime ervaring in de verkoop van scootmobielen kunnen we mensen vaak adviseren in zaken rondom de vergoeding scootmobiel.

Informatiepakket aanvragen

Meer informatie? Ga naar de scootmobiel aanbodpagina of bekijk ook eens onze pagina's over:

Formulier

Vul uw gegevens in

Meer weten over scootmobielen?

Mango maakt ruimte: tot 40% korting!

Magazijnopruiming bij Mango: de kortingen lopen op tot wel 40% op vaste en vouwscootmobielen! Dit is zolang de voorraad strekt.

Al onze prijzen zijn bovendien inclusief bijkomende kosten als bijvoorbeeld rijklaarmaken. Bij alle vaste scootmobielen krijgt u bovendien 1 jaar gratis Mango pechhulp i.s.m. ANWB.

Bel voor meer informatie 0800 2002 (gratis) of vraag de catalogus met actieprijslijst aan!

Vraag direct de catalogus
met actieprijslijst aan

Gegarandeerd Mango

  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Landelijke thuisservicedienst
  • Gekwalificeerde servicemonteurs

Meer over Mango

Een greep uit ons assortiment scootmobielen

Meld u aan voor nieuws en win een weekendje weg!

ons assortiment

Gratis thuisdemonstratie

Wilt u graag proefrijden op één van onze producten, maar bent u niet in staat naar de winkel te komen? Bel dan naar 0800 2002 (gratis) voor een vrijblijvend advies bij u thuis!

Afspraak maken

Heeft u recht op subsidie?

Gemeentes subsidiëren de aanschaf van scootmobielen door middel van een PGB (Persoons gebonden budget). We helpen u graag bij uw aanvraag.

logoMangoMobilityPlusGray Subsidie informatie

Magazine

Alle informatie over elektrische
mobiliteit in het Mango Magazine.

Vraag nu onze catalogus aan: 72 pagina's met alle productinformatie en interessante achtergrondartikelen. We sturen u met plezier een gratis exempaar toe!

Stuur mij het Mango Magazine

Vind hier een Mango winkel bij u in de buurt

Gegarandeerd Mango

  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Landelijke thuisservicedienst
  • Gekwalificeerde servicemonteurs

Meer over Mango

Meld u aan voor nieuws en win een weekendje weg!