WMO Scootmobiel aanvragen via de Gemeente

wmo aanvragen gemeente mango mobility scootmobiel subsidie

Scootmobiel via WMO aanvragen

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning stelt gemeenten verplicht om geld vrij te maken voor het bevorderen van de mobiliteit. Hierdoor is het mogelijk om langer thuis te blijven wonen en ben je minder afhankelijk van anderen.

Wanneer je een scootmobiel wil aanschaffen om de mobiliteit te bevorderen, kan je in aanmerking komen voor een volledige- of gedeeltelijke WMO-vergoeding. Mango Mobility helpt je graag bij de WMO aanvraag voor een scootmobiel. Wist je dat je direct op een Mango Mobility scootmobiel kunt rijden, voordat de vergoeding is uitgekeerd?

Wil je meer informatie over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) aanvraag voor een scootmobiel? Bel 0800-2002 (gratis), of vul het formulier hiernaast in om hierover meer informatie te ontvangen.

Hoe werkt een aanvraag scootmobiel via WMO?

De gemeente is verantwoordelijk voor de WMO. Bij de meeste gemeenten kan je online een WMO aanvraag formulier invullen. Hiervoor is geen doorverwijzing nodig. Om in aanmerking te komen voor een WMO-aanvraag moet je aan een aantal eisen voldoen:

  • Je moet een geldige verblijfsvergunning hebben of woonachtig zijn in Nederland;
  • De aanvraag moet ingediend worden in de gemeente waar je woont.

De WMO is een wet die hulp en ondersteuning biedt zodat je mee kan blijven doen in de samenleving. Heb je thuis hulp nodig? Dan kan je je aanmelden bij je eigen gemeente, bij het WMO-loket.

Als je een scootmobiel via de WMO wilt aanvragen is het nodig dat je deze stappen volgt:

  1. Aanvraag scootmobiel WMO: Maak een melding bij het WMO loket in jouw gemeente. Dat kan online of telefonisch.
  2. Het keukentafelgesprek: De gemeente onderzoekt de situatie en welke hulpvraag je hebt. Ze kijken wat er nodig is om dit op te lossen. Ook wordt er gekeken in hoeverre vrienden en familie in de omgeving u kunnen ondersteunen.
  3. Verslag & Voorstel: Binnen 10 dagen wordt er een verslag gemaakt van het keukentafelgesprek. In dat verslag staat een voorstel met de te ondernemen stappen. Zoals de vergoeding van de WMO voor een scootmobiel.
  4. Je handtekening: Als je het eens bent met de oplossing die de gemeente biedt, stuur je het voorstel getekend terug.
  5. Beslissing: De gemeente neemt binnen 14 dagen een indicatiebesluit. Als de aanvraag is goedgekeurd, helpt Mango Mobility je met het verzilveren en verantwoorden van het budget voor jouw hulpmiddel.

Heb je hulp nodig met de aanvraag voor een scootmobiel? Onze Mobiliteit Experts ontzorgen je volledig bij uw WMO-aanvraagtraject.

Wat kost een scootmobiel via WMO?

Bij een WMO-aanvraag heb je twee opties. Je kan kiezen voor een Persoonsgebonden Budget (PGB) of betaling in natura. Wanneer je kiest voor een PGB kan je een volledige of gedeeltelijke vergoeding krijgen. Wanneer je een gedeeltelijke vergoeding krijgt, moet je een eigen bijdrage voor de WMO scootmobiel betalen.

Voor een scootmobiel via de WMO betaal je een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is in de meeste gevallen al in de prijs verrekend, hier hoef je dus geen rekening mee te houden.

Kan ik een rollator aanvragen via WMO?

Sinds 2013 vallen rollators niet meer onder de basisvergoeding. Heb je een aanvullende verzekering? Dan is er een kans dat de rollator wel vergoed wordt vanuit je verzekeraar. Wij kunnen helaas geen voorspelling doen of je wel of geen vergoeding ontvangt: hiervoor moet je contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij.

Rollatorvergoeding aanvragen via WMO

Wanneer je een rollator nodig hebt omdat je complexe (neurologische) problematiek hebt, is de kans groter om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de WMO. Denk hierbij aan een Parkinson Rollator.

Voordelen van een scootmobiel via een WMO-aanvraag

Een scootmobiel die je aanschaft met een WMO-vergoeding is goedkoper. Je hebt dus zelf meer ruimte om te kiezen voor een scootmobiel die volledig bij jouw situatie past. Reis je veel? Kies dan voor een inklapbare scootmobiel met een WMO-vergoeding.

Scootmobiel in natura aanvragen

Kies je voor een scootmobiel in natura? Dan wordt er bepaalt welke zorgorganisatie of leverancier de zorg, voorziening, of hulpmiddel levert. Je huurt als het ware een scootmobiel via de gemeente.

Elke gemeente heeft afspraken gemaakt met een aantal zorgleveranciers. Je hebt dus niet veel keuze, maar je hoeft zelf niets te regelen. Ook het comfort, de actieradius en snelheid kunnen tegenvallen. Het gevolg is vaak dat de scootmobiel minder wordt gebruikt.

Onze mobiliteitsexperts helpen je bij de WMO-aanvraag voor een scootmobiel

Mango Mobility ondersteunt WMO-aanvragen door het hele land. Onze Mobiliteit Experts denken mee met jouw situatie, je persoonlijke wensen en jouw belangen, waardoor we de meest geschikte scootmobiel kunnen adviseren. Vervolgens maken we een WMO-offerte met een onderhoudsovereenkomst.

Je ontvangt deze dezelfde dag. Je kunt bij Mango direct bij de start van het WMO-aanvraagtraject een voorloop scootmobiel kiezen om te kijken of de scootmobiel bevalt. Dan ben je tóch mobiel in de periode voor de WMO-toekenning.

Neem gerust contact op voor alle informatie rond een WMO aanvraag. Bel gratis 0800 2002.

WMO - Offerte aanvragen

Binnen 30 min. een WMO/PGB offerte in de mail. (tijdens kantooruren)