WMO Scootmobiel aanvragen via de Gemeente

wmo aanvragen gemeente mango mobility scootmobiel subsidie

Scootmobiel via WMO aanvragen

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning stelt gemeenten verplicht om geld vrij te maken voor het bevorderen van de mobiliteit. Hierdoor is het mogelijk om langer thuis te blijven wonen en bent u minder afhankelijk van anderen.

Wanneer u een scootmobiel wilt aanschaffen om uw mobiliteit te bevorderen, kunt u in aanmerking komen voor een volledige- of gedeeltelijke WMO-vergoeding. Mango Mobility helpt u graag bij uw WMO aanvraag voor een scootmobiel. Wist u dat u direct in een Mango Mobility scootmobiel kunt rijden, voordat de vergoeding is uitgekeerd?

Wilt u meer informatie over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) aanvraag voor een scootmobiel? Bel 0800-2002 (gratis), of vul het formulier hiernaast in om hierover meer informatie te ontvangen.

Hoe werkt een aanvraag scootmobiel via WMO?

De gemeente is verantwoordelijk voor de WMO. Bij de meeste gemeenten kunt u online een WMO aanvraag formulier invullen. Hiervoor is geen doorverwijzing nodig. Om in aanmerking te komen voor een WMO-aanvraag moet u aan een aantal eisen voldoen:

  • U moet een geldige verblijfsvergunning hebben of woonachtig zijn in Nederland;
  • De aanvraag moet ingediend worden in de gemeente waar u woont.

De WMO is een wet die hulp en ondersteuning biedt zodat u mee kunt blijven doen in de samenleving. Heeft u thuis hulp nodig? Dan kunt u zich aanmelden bij uw eigen gemeente, bij het WMO-loket.

Als u een scootmobiel via de WMO wilt aanvragen is het nodig dat u deze stappen volgt:

  1. Aanvraag scootmobiel WMO: Maak een melding bij het WMO loket in uw gemeente. Dat kan online of telefonisch.
  2. Het keukentafelgesprek: De gemeente onderzoekt uw situatie en welke hulpvraag u heeft. Ze kijken wat er nodig is om dit op te lossen. Ook wordt er gekeken in hoeverre vrienden en familie in uw omgeving u kunnen ondersteunen.
  3. Verslag & Voorstel: Binnen 10 dagen wordt er een verslag gemaakt van het keukentafelgesprek. In dat verslag staat een voorstel met de te ondernemen stappen. Zoals de vergoeding van de WMO voor een scootmobiel.
  4. Uw handtekening: Als u het eens bent met de oplossing die de gemeente biedt, stuurt u het voorstel getekend terug.
  5. Beslissing: De gemeente neemt binnen 14 dagen een indicatiebesluit. Als uw aanvraag is goedgekeurd, helpt Mango Mobility u met het verzilveren en verantwoorden van uw budget voor uw hulpmiddel.

Heeft u hulp nodig met uw aanvraag voor een scootmobiel? Onze Mobiliteit Experts ontzorgen u volledig bij uw WMO-aanvraagtraject.

Wat kost een scootmobiel via WMO?

Bij een WMO-aanvraag heeft u twee opties. U kunt kiezen voor een Persoonsgebonden Budget (PGB) of betaling in natura. Wanneer u kiest voor een PGB kunt u een volledige of gedeeltelijke vergoeding krijgen. Wanneer u een gedeeltelijke vergoeding krijgt, moet u een eigen bijdrage voor uw WMO scootmobiel betalen.

Voor een scootmobiel via de WMO betaalt u een eigen bijdrage van maximaal €19,- per maand. De eigen bijdrage is in de meeste gevallen al in de prijs verrekend, hier hoeft u dus geen rekening mee te houden.

Kan ik een rollator aanvragen via WMO?

Sinds 2013 vallen rollators niet meer onder de basisvergoeding. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan is er een kans dat uw rollator wel vergoed wordt vanuit uw verzekeraar. Wij kunnen helaas geen voorspelling doen of u wel of geen vergoeding ontvangt: hiervoor moet u contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Rollatorvergoeding aanvragen via WMO

Wanneer u een rollator nodig heeft omdat u complexe (neurologische) problematiek heeft, is de kans groter om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de WMO. Denk hierbij aan een Parkinson Rollator.

Voordelen van een scootmobiel via een WMO-aanvraag

Een scootmobiel die u aanschaft met een WMO-vergoeding is goedkoper. U heeft dus zelf meer ruimte om te kiezen voor een scootmobiel die volledig bij uw situatie past. Reist u veel? Kies dan voor een inklapbare scootmobiel met een WMO-vergoeding.

Scootmobiel in natura aanvragen

Kiest u voor een scootmobiel in natura? Dan wordt er bepaalt welke zorgorganisatie of leverancier uw zorg, voorziening, of hulpmiddel levert. U huurt als het ware een scootmobiel via de gemeente.

Elke gemeente heeft afspraken gemaakt met een aantal zorgleveranciers. U heeft dus niet veel keuze, maar u hoeft zelf niets te regelen. Ook het comfort, de actieradius en snelheid kunnen tegenvallen. Het gevolg is vaak dat de scootmobiel minder wordt gebruikt.

Scootmobiel in natura aanvragen

Kiest u voor een scootmobiel in natura? Dan wordt er bepaalt welke zorgorganisatie of leverancier uw zorg, voorziening, of hulpmiddel levert. U huurt als het ware een scootmobiel via de gemeente.

Elke gemeente heeft afspraken gemaakt met een aantal zorgleveranciers. U heeft dus niet veel keuze, maar u hoeft zelf niets te regelen. Ook het comfort, de actieradius en snelheid kunnen tegenvallen. Het gevolg is vaak dat de scootmobiel minder wordt gebruikt.

Onze mobiliteitsexperts helpen u bij uw WMO-aanvraag voor een scootmobiel

Mango Mobility ondersteunt WMO-aanvragen door het hele land. Onze Mobiliteit Experts denkenmee met uw situatie, persoonlijke wensen en belangen, waardoor we de meest geschikte scootmobiel aanu kunnen adviseren. Vervolgens maken we een WMO-offerte met een onderhoudsovereenkomst.

U ontvangt deze dezelfde dag. U kunt bij Mango direct bij de start van uw WMO-aanvraagtraject een voorloop scootmobiel kiezen om te kijken of de scootmobiel bevalt. Dan bent u tóch mobiel in de periode voor de WMO-toekenning.

Neem gerust contact op voor alle informatie rond een WMO aanvraag. Bel gratis 0800 2002.

WMO - Offerte aanvragen

Binnen 30 min. uw WMO/PGB offerte in uw mail. (tijdens kantooruren)