vergoeding-scootmobiel

Vergoeding scootmobiel

Vergoeding voor uw scootmobiel

Wanneer u geen gebruik meer kunt maken van de reguliere vervoersmiddelen in uw gemeente, zoals de bus of de tram, dan is uw gemeente verplicht om u een vervoersmiddel aan te bieden dat u binnen uw gemeente kunt gebruiken. Dit wordt verplicht door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Een van de vervoersmiddelen die de gemeente kan aanbieden is in de vorm van een vergoeding scootmobiel. Een vergoeding scootmobiel maakt het aantrekkelijk om een scootmobiel aan te schaffen wanneer u slecht ter been bent of lichamelijke klachten ervaart in het dagelijks bestaan.

Wanneer komt u in aanmerking voor een vergoeding?

Een vergoeding scootmobiel krijgt u echter pas wanneer u een verwijsbrief heeft van uw arts. Deze verwijsbrief kunt u zelf aanvragen wanneer u graag gebruik wilt maken van de vergoeding scootmobiel. Dit kunt u bijvoorbeeld doen wanneer u ervaart dat u mobiliteitsproblemen heeft. Uiteindelijk beslist de gemeente of u daadwerkelijk recht heeft op de vergoeding scootmobiel.

In de meeste gevallen houdt de vergoeding scootmobiel in dat de gemeente u een scootmobiel aanbiedt en dat de gemeente zorg draagt voor onderhoud en voor de verzekering hiervan. Het nadeel van deze vorm van vergoeding scootmobiel is dat u zelf geen beslissing kunt nemen over het model scootmobiel dat bij u past. Er bestaat echter een alternatief, en dat is het Persoonsgebonden Budget (PGB). Deze vorm van vergoeding scootmobiel betekent dat u een bepaald bedrag krijgt om een scootmobiel aan te schaffen, deze te onderhouden en te verzekeren voor enkele jaren. Zo kunt u een scootmobiel kiezen die aansluit op uw voorkeur.

Elke gemeente heeft eigen regels voor de vergoeding scootmobiel. U kunt hiervoor het beste informatie opvragen bij uw eigen gemeente via het WMO loket. Natuurlijk kunt u ook altijd met Mango Mobility contact opnemen. Dankzij onze ruime ervaring in de verkoop van scootmobielen kunnen we mensen vaak adviseren in zaken rondom de vergoeding scootmobiel.

Informatiepakket aanvragen

Meer informatie? Ga naar de scootmobiel aanbodpagina of bekijk ook eens onze pagina's over:

Aanvragen catalogus