vergoeding-scootmobiel

Vergoeding scootmobiel

Vergoeding voor een scootmobiel

Wanneer je geen gebruik meer kunt maken van de reguliere vervoersmiddelen in jouw gemeente, zoals de bus of de tram, dan is de gemeente verplicht om je een vervoersmiddel aan te bieden dat je binnen de gemeente kunt gebruiken. Dit wordt verplicht door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Een van de vervoersmiddelen die de gemeente kan aanbieden is in de vorm van een vergoeding voor een scootmobiel. Een vergoeding voor een scootmobiel maakt het aantrekkelijk om een scootmobiel aan te schaffen wanneer je slecht ter been bent of lichamelijke klachten ervaart in het dagelijks bestaan.

Wanneer komt je in aanmerking voor een vergoeding?

Een vergoeding scootmobiel krijg je wanneer je een verwijsbrief hebt van de arts. Deze verwijsbrief kan je zelf aanvragen wanneer je graag gebruik wilt maken van de vergoeding. Dit kan je bijvoorbeeld doen wanneer je last hebt van mobiliteitsproblemen. Uiteindelijk beslist de gemeente of je daadwerkelijk recht hebt op de vergoeding.

In de meeste gevallen houdt de vergoeding in dat de gemeente je een scootmobiel aanbiedt en dat de gemeente zorg draagt voor onderhoud en voor de verzekering hiervan. Het nadeel van deze vorm van vergoeding scootmobiel is dat je zelf geen beslissing kunt nemen over het model scootmobiel dat bij jou past. Er bestaat een alternatief, en dat is het Persoonsgebonden Budget (PGB). Deze vorm van vergoeding scootmobiel betekent dat je een bepaald bedrag krijgt om een hulpmiddel aan te schaffen, deze te onderhouden en te verzekeren voor enkele jaren. Zo kan je een scootmobiel kiezen die aansluit op jouw voorkeur.

Elke gemeente heeft eigen regels voor de vergoeding. Je kan hiervoor het beste informatie opvragen bij jouw eigen gemeente via het WMO loket. Natuurlijk kan je ook altijd met Mango Mobility contact opnemen. Dankzij onze ruime ervaring in de verkoop van scootmobielen kunnen we mensen vaak adviseren in zaken rondom de vergoeding voor een scootmobiel.

Informatiepakket aanvragen

Meer informatie? Ga naar de scootmobiel aanbodpagina of bekijk ook eens onze pagina's over:

Aanvragen catalogus