Dubbel veilig: Overdekte scootmobiel

Swipe to the left
Dubbel veilig: Overdekte scootmobiel
29 oktober 2020

Er is geen ontkomen meer aan: de dagen zijn grauw en nat, en stukken korter dan dat we gewend waren in de warme zomer. De herfst heeft met al haar mooie kleuren haar intrede gedaan. U kunt hier volop droog, warm en veilig van genieten! Onze tips:

Coronaproof

De tweede golf van het Covid-19 virus dwingt ons om voorzichtig te zijn. Gelukkig kunt u gewoon veilig naar buiten in onze overdekte scootmobielen. U heeft geen auto- of bromfietsrijbewijs nodig om deze handige voertuigen te rijden, en u kunt overal gratis parkeren. Neem bijvoorbeeld de Mustang, de meest luxe overdekte scootmobiel van dit moment. Met standaard interieurverwarming, centrale vergrendeling op afstand, achteruitrijcamera en parkeersensoren komt u niets tekort.

Lekker warm

Gaat u een lekker tochtje maken met uw scootmobiel? Dan is het aan te raden dat u in de herfst en winter warm gekleed van huis gaat. Door kou en regen kan uw concentratie- en reactievermogen beïnvloed worden. Trek verschillende laagjes aan, zodat u onderweg eenvoudig iets extra’s aan of uit kunt trekken. Vergeet ook zeker niet uw wind- en waterdichte beenhoes, en neem een regenhoes mee.

Bandenspanning

Uw banden zorgen voor grip op de weg; ook als u over vochtige bladeren rijdt. Het is belangrijk dat uw banden niet te zacht zijn. Controleer uw bandenspanning zelf, of laat het doen door iemand die er verstand van heeft.

Volledig geladen accu

Laad uw accu goed op als u van plan bent om een langere tocht te maken. Dit kunt u het beste binnen doen. De accucapaciteit neemt af zodra u de scootmobiel buiten oplaadt.

Bereikbaarheid

In de koudere seizoenen is het belangrijk dat u uw mobiele telefoon -opgeladen en wel- bij u heeft als u onderweg bent. Mocht u onverhoopt ergens stranden, dan kunt u eenvoudig uw familie, vrienden óf de pechhulp bellen. Vergeet dan ook zeker niet uw ANWB-pasje.

Sla deze nummers op!
Mango gratis klantenservice: 0800-2002
Mango Pechhulp ANWB: 0592 - 39 04 43
Als u geen lid bent van de ANWB, kunt u hen tóch bellen en ter plaatse bij de ANWB een lidmaatschap afsluiten.