Subsidie PGB/WMO

Subsidie PGB/WMO

Wet maatschappelijke ondersteuning

Scootmobiel vergoeding via PGB/WMO

Overweegt u een scootmobiel aan te schaffen via de WMO in uw gemeente? Dit kan op twee manieren: u kiest voor een PGB (Persoonsgebonden Budget) of voor de naturavoorziening. Let hierbij goed op want er zijn duidelijke verschillen tussen de mogelijkheden.

De voordelen van een PGB

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (hierna WMO) is een wet in het kader van hulp en ondersteuning voor burgers. Uw gemeente is verplicht u de keuze te bieden tussen een Persoonsgebondenbudget (PGB) en de naturavoorziening. Met een PGB koopt u zelf zorg in en kunt u direct rijden met een voorloopvoertuig van Mango. Kiest u voor het PGB dan krijgt u van de gemeente een bedrag om een mobiliteitshulpmiddel naar keuze aan te schaffen op basis van uw indicatiestelling en pakket van eisen. Dit geeft u veel vrijheid. Zo bepaalt u zelf waar u uw scootmobiel koopt en heeft u meer invloed op welke scootmobiel het beste bij u persoonlijk past. Bij het PGB ontvangt u een nieuwe scootmobiel. U kiest zelf het model wat u aanspreekt qua snelheid, actieradius en comfort. Ook kiest u het bedrijf die de beste service kan verlenen in uw regio.

Ondersteuning door Mango

Mango Mobility ondersteunt bij PGB-aanvragen door het hele land en staat bekend om zijn uitstekende service. Onze Mobiliteit Experts kijken samen met u welke scootmobiel aan uw wensen voldoet en maken een PGB-offerte met een 5-, 6-, of 7-jarige onderhoudsovereenkomst. U ontvangt deze dezelfde dag. U kunt ook eerst een voorloopscootmobiel kiezen om te kijken of de scootmobiel bevalt. Dan bent u tóch mobiel in de periode voor de PGB-toekenning. Heeft u al een indicatie ontvangen? Dan is uw gemeente volgens de WMO verplicht mee te werken aan een scootmobiel verstrekt via het PGB. Ook is de eigen bijdrage in de meeste gevallen reeds in de prijs verrekend. U hoeft daar dus in de meeste gevallen geen rekening meer mee te houden.

Naturavoorziening

Kiest u voor een scootmobiel in natura? Dan bepaalt de gemeente of het zorgkantoor welke zorgorganisatie of leverancier uw zorg, voorziening, of hulpmiddel levert. Je kunt dan niet zelf bepalen door wie, hoe laat en hoe je wordt geholpen. Ook bepaalt u zelf niet welk product u krijgt. Elke gemeente heeft afspraken gemaakt met een aantal zorgleveranciers. U heeft dus niet veel keuze, maar u hoeft zelf niets te regelen. Ook het comfort, de actieradius en snelheid kunnen tegenvallen. Het gevolg is vaak dat de scootmobiel minder wordt gebruikt.

PGB - Offerte aanvragen

Binnen 30 min. uw PGB offerte in uw mail. (tijdens kantooruren)

Alleen invullen als u individuele aanpassingen nodig heeft