Welke snelheid heeft een elektrische fiets?

Snelheid elektrische fiets

Hiervoor is het goed om eerst onderscheid te maken tussen twee elektrische fietsen; de traditionele elektrische fiets en de "speed pedelec".

De Traditionele elektrische fiets

De traditionele en meest gebruikelijke elektrische fiets biedt trapondersteuning aan tot een snelheid van 25km/u. Natuurlijk bent u vrij - en is toegestaan - om een snelheid van hoger dan 25 km/u te fietsen. Er geldt immers geen maximum snelheid voor fietsers, en daarom is er ook geen snelheidslimiet voor de elektrische fiets.

Fietst u echter met een snelheid lager dan 25 km/u, dan biedt een elektrische fiets trapondersteuning. Dit betekent dat u, vergeleken met een niet-elektrische fiets, met minder inspanning een hogere snelheid bereikt. Ook zult u daarom fietsen op een hogere snelheid langer kunnen volhouden.

De speed pedelec

Stromer snelle elektrische fiets

Er gelden andere snelheden voor de eerder genoemde "speed pedelecs". Vanaf 1 januari 2017 wordt de speed pedelec voor de wet zelfs gezien als een bromfiets. De Speed pedelec heeft een snelheid tot maar liefst 45 kilomer per uur. Een fantastische snelheid waarbij je de fiets echt even moet proefrijden in een van onze vestigingen. Daarentegen heeft de overheid wel een aantal regels opgelegd; Zo zul je een bromfiets, auto of motorrijbewijs moeten hebben en bijvoorbeeld een helm moeten dragen. Onze adviseurs kunnen u hier alles over vertellen.

Over de elektrische fiets

Als u tegen de wind in moet fietsen, biedt een elektrische fiets uitkomst. Dankzij de trapondersteuning kunt u met dezelfde snelheid blijven fietsen tegen dezelfde inspanning bij een reguliere fiets zonder tegenwind. Wat snelheid betreft heeft u met een elektrische fiets dus altijd wind mee. Dit maakt de elektrische fiets ideaal voor als u bijvoorbeeld met de fiets naar uw werk wilt. Met een reguliere fiets hebt u een lagere snelheid en kost het u meer inspanning als u moet fietsen met tegenwind. Als u echter gebruik maakt van een elektrische fiets, sluit u deze factor uit. Op deze manier is uw snelheid niet afhankelijk van het weer. Bovendien hoeft u met een elektrische fiets niet bezweet op uw werk aan te komen.

Alle elektrische fietsen van Mango Mobility zijn uitgevoerd met een lichtgewicht frame. Dit betekent dat u met minder krachtsinspanning dezelfde snelheid kunt aanhouden in vergelijking met een fiets met een regulier frame. Dit maakt onze elektrische fietsen bijzonder prettig. Wilt u onze elektrische fietsen uitproberen? Kom dan langs bij een van onze winkels.

Informatiepakket aanvragen

Meer informatie? Ga naar de aanbodpagina elektrische fietsen of bekijk ook eens onze pagina's over:

Aanvragen catalogus

Wilt u zich eerst rustig thuis oriënteren? Dat is geen probleem.

  • Gratis catalogus
  • 124 pagina's aan producten en advies
  • Inclusief voordeelbonnen ter waarde van € 750,-

Vul hieronder uw gegevens in en we sturen u gratis de Mango catalogus toe.