Zo komt uw scootmobiel de winter door

Swipe to the left
Zo komt uw scootmobiel de winter door!
17 december 2018

Zo komt uw scootmobiel de winter door!

Winter, je moet ervan houden. Uw scootmobiel doet dat in ieder geval niet, maar Mango geeft u een aantal tips waarmee uw voertuig klaar is voor de koude temperaturen. Wij helpen uw scootmobiel de winter door!

Voor meer tips over goed scootmobiel onderhoud en het voorbereiden op winterweer, kunt u altijd terecht bij Mango. Onze collega’s per telefoon adviseren u graag en plannen eventueel een afspraak in. Onze experts controleren of uw scootmobiel klaar is voor het winterweer. Met deze tips kunt u echter al veel potentiële problemen voorkomen.

1. Regelmatig onderhoud is het halve werk!

Dit is natuurlijk een inkoppertje maar we zien nog regelmatig slecht onderhouden scootmobielen in onze werkplaats arriveren. De kans is dan groter dat er defecten ontstaan tijdens het rijden of dat u in een gevaarlijke situatie terechtkomt. Het bij aankoop afsluiten van een Onderhoudscontract is aan te raden zodat uw scootmobiel jaarlijks wordt gecontroleerd door onze specialisten. Er wordt dan telefonische een afspraak gemaakt voor uw jaarlijkse onderhoudsbeurt. Wij controleren hem op alle punten en smeren de draaiende delen goed in zodat ze bestand zijn tegen het grauwe winterweer. Mocht u geen onderhoudscontract hebben, kunnen u altijd bij ons terecht voor losse onderhoudsbeurten aan de bij Mango aangeschafte scootmobiel.

2. Controleer de verlichting en banden voor u gaat rijden

U hoeft echt geen techneut te zijn voor een kleine scootmobielcontrole. Er zijn wat dingen die u zelf gemakkelijk in de gaten houdt. Voor de donkere dagen is het essentieel om goede verlichting en banden te hebben. Dat geldt ook voor scootmobielen, dus wacht even voor u de deur uitgaat en controleer of alle lichten het nog doen. Scootmobielen hebben geen winterbanden nodig, maar net als bij auto’s en fietsen, moeten banden hard opgepompt zijn en voldoende profiel hebben. De juiste bandenspanning is essentieel dus controleer deze daarom iedere maand. De minimale bandenspanning voor uw scootmobiel is 2 bar. Vertonen uw banden veel kleine scheurtjes in het rubber of is het profiel grotendeels weggeschuurd? Vervangen die handel!

3. Stal uw scootmobiel binnen in een droge omgeving

De accucapaciteit neemt drastisch af naarmate het kwik daalt. De capaciteit kan tot zeker de helft of meer afnemen bij lage temperaturen, lage bandenspanning en slecht onderhoud! Geen fijne verrassing als u de scootmobiel nodig hebt en de accu leeg blijkt te zijn. Een scootmobiel stalt u het beste in een warme, droge omgeving.

4. Laat een gestalde scootmobiel niet aan de lader

Ook bij lange stilstand kan de accu van uw scootmobiel leegraken. Wij adviseren dat u de scootmobiel iedere twee weken volledig laat opladen. Tussentijds dient de oplader volgens de gebruikersinstructies te worden losgekoppeld. Sluit de oplader dus minimaal elke 2 weken aan om volledig op te laden; zo voorkomt u diepontlading het beste.

5. Neem extra kleding en accessoires mee voor onderweg

Tot slot hebben we nog een tipje voor de bestuurders van scootmobielen want die zijn natuurlijk het allerbelangrijkst. Neem wat extra kleding mee en een beenhoes voor onderweg. Bij een lange tocht kan ook een matige kou genoeg zijn om u de rillingen te bezorgen. Bij Mango verkopen we beenhoezen en scootmobieltassen waarin extra kleding zoals een muts, wanten of een sjaal makkelijk past. Tevens verkopen we diverse accessoires die tegen de kou werken. Wilt u optimaal bestand zijn tegen het winterweer? Dan raden wij de overdekte variant van de Cougar aan, die inclusief verwarming en ruitverwarming komt.

Bent u benieuwd naar de beste zorg voor uw scootmobiel en accu’s? Of hebt u nog vragen of twijfelt u of uw scootmobiel wel winterklaar is? Onze Gebruiksvoorschriften voor accu’s kunt u gemakkelijk opvragen bij onze telefonische klantenservice. En natuurlijk kunt u dan ook een onderhoudsafspraak maken. Bel gerust naar 0800 2002.