Uw scootmobiel mee op reis

Swipe to the left
Uw scootmobiel mee op reis
13 oktober 2021

Hoe kan u uw scootmobiel meenemen op vakantie?

Tegenwoordig zijn mobiliteitshulpmiddelen niet meer uit het straatbeeld weg te denken, veel reisorganisaties en vliegmaatschappijen houden dan ook rekening met deze zorgmiddelen. Het is belangrijk dat u, voordat u op reis gaat, contact met uw reisorganisatie opneemt zodat u uw zorgmiddel aan kan melden.

Scootmobiel meenemen in het vliegtuig

De meeste vliegmaatschappijen stellen een aantal voorwaarden aan het meenemen van uw zorgmiddel. Zo mag de scootmobiel niet groter zijn dan 80-86 cm, en mag het vervoersmiddel niet zwaarder zijn dan 23-32 kg. Is de scootmobiel groter, of zwaarder? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met de desbetreffende klantenservice, zij kunnen u dan verder helpen. Bij het boeken van uw vlucht kunt u deze informatie aangeven, óók als u online boekt! Verder moet u uw scootmobiel minimaal 48 uur van tevoren aanmelden. Soms wordt er gevraagd om een recente medische verklaring van uw arts. Wist u dat alle modellen in het Luggie assortiment zijn goedgekeurd om mee te nemen in het vliegtuig? Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Luchtvaart Maatschappij Maximale Afmetingen
Lengte x Breedte x Hoogte
Maximaal Gewicht
KLM
Boeing 747, 777, 787 en Airbus 330 52x139x149 cm Niet van toepassing
Boeing 737 112x113x85 cm Niet van toepassing
Embraer 175, 190 en Fokker 70 120x100x70 cm 150 kilogram
Transavia Niet hoger dan 86 cm 23 kilogram
Corendon 86x86x86 cm Niet van toepassing
TUI 80x113x112 cm 150 kilogram
Ryanair 81x119x119 cm Niet van toepassing

Neemt u uw Bobby of Luggie mee op reis? Dan moet u een safety data sheet aan uw vliegmaatschappij of organisatie geven. Daarin staat de precieze data van uw scootmobiel. De Safety sheets vindt u hier voor de Bobby-familie, en hier voor de Luggie-familie. 

Let op! Elke vliegmaatschappij hanteert net iets andere voorwaarden. Het is belangrijk dat u altijd goed onderzoekt aan welke voorwaarden uw scootmobiel moet voldoen voordat u deze meeneemt op reis. Heeft u hulp nodig? Bel dan gratis met onze klantenservice: 0800-2002.

Scootmobiel meenemen in de trein

Uw scootmobiel meenemen op reis in de trein gaat vaak eenvoudig. Op de meeste stations in Nederland is rekening gehouden met mensen met een mobiliteitsbeperking, o.a. door brede poortjes, hellingbanen en een lift. Treinen zijn voorzien van brede deuren, en in de wagons zijn speciale zitplaatsen. Als u uw scoot meeneemt in de trein dan kunt dat vooraf melden bij de NS: zij hebben verrijdbare bruggen waarmee u gemakkelijk de trein in kunt rijden.

Scootmobiel meenemen op de boot

Ook als u uw scootmobiel wil meenemen op een cruise, zult u bij de reservering van tevoren aan moeten geven dat u met een mobiliteitshulpmiddel wil komen. Soms is er een medische verklaring nodig, die ondertekend is door uw arts. De meeste schepen zijn goed toegankelijk voor iemand met een mobiliteitsbeperking.

Wij wensen u veel plezier op uw reis!