De mooiste toegankelijke natuurroutes in Nederland

Swipe to the left
De mooiste toegankelijke natuurroutes in Nederland
23 maart 2022

De dagen worden langer, de koeien mogen weer in de wei en overal is de natuur volop in bloei: De lente is aangebroken! Dit prachtige seizoen van leven biedt enorm veel om te bewonderen. Het is tijd om erop uit te gaan en te genieten van de warmere temperaturen. Helaas is dit nog niet altijd even vanzelfsprekend wanneer er een mobiliteitsbeperking bij komt kijken. Hieronder zijn er verschillende routes op een rijtje gezet die toegankelijk zijn voor zowel rolstoel- als scootmobielgebruikers. Dit artikel benoemd 5 prachtige natuurroutes in de provincies Gelderland, Overijssel, Groningen, Friesland, Drenthe en Limburg. Meer routes in onder andere Noord-Holland en Utrecht zijn te vinden door op deze link te klikken: Scootmobiel routes in Nederland | Mango Mobility

Gelderland

Gelderland Bergherbos natuurroutes scootmobiel Mango Mobility

Bergherbos - 2 km

De licht hellende natuurroute bij Bergherbos in Gelderland heeft een halfverhard pad en is gemarkeerd met lichtgroene pijltjes. Het duurt ongeveer 30 minuten om deze heuvelachtige route langs akkerranden vol graansoorten, korenbloemen en klaprozen af te leggen. Het pad telt meerdere bankjes waar even een moment kan worden genomen om uit te rusten en de natuur volop te bewonderen. Bij het start- en eindpunt Uitspanning ‘t Peeske kan er worden genoten van een hapje of drankje. Achter het restaurant met een vijver vol vissen ligt speelnatuur van OERRR, waar kinderen met of zonder beperking samen kunnen spelen. Dit maakt ‘t Ommetje Bergherbos de perfecte familieroute!

Klik voor meer informatie over deze wandelroute

Overijssel

Overijssel Sprengerberg natuurroutes scootmobiel Mango Mobility

De Sprengenberg - 1.1 km

De Sprengenberg naast Haarle is een prachtige wandelroute van ongeveer 25 minuten en ligt aan het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Laat je verrassen door uitgestrekte bossen, heidevelden en veel verschillende planten en dieren. Het startpunt van de route is Erve de Pas en ligt maar 200 meter verwijderd van een parkeerplaats. De route is gemarkeerd met gele pijlen en kent wat licht hellende stukken.

Klik hier voor meer informatie over de route

Groningen

Groningen Beijumerbos natuurroutes scootmobiel Mango Mobility

Beijumerbos - 3.4 km

Deze beleefroute langs velden, bossen, kleine plassen en slootjes duurt net iets langer dan een uur. Daarom is het prettig dat er onderweg verschillende rustpunten beschikbaar zijn met genoeg ruimte naast de bankjes voor een rolstoel of scootmobiel, zodat er volop van de natuur kan worden genoten. Vooral in het voorjaar is hier bijzonder veel waar te nemen, zoals de weidevogels, reeën, en talloze planten zoals de paarse morgenster. 

Klik voor meer informatie over deze route

Friesland/Drenthe

Friesland Drenthe Kamp Oranje Ybenheer natuurroutes scootmobiel Mango Mobility

Voormalige kampen Oranje en Ybenheer, bij Fochteloo - 2.5 km

De wandelroute bij Fochteloërveen ligt op de grens tussen Friesland en Drenthe en kent een rijke geschiedenis. Rond het begin van de Tweede Wereldoorlog werden hier op afgelegen plekken meerdere barakkenkampen opgericht als woonruimte voor groepen die van de maatschappij werden afgezonderd. Alleen de twee kampen Oranje en Ybenheer werden in de jaren 60 niet afgebroken. Natuurmonumenten is sinds 1973 de eigenaar van het gebied en laat hier de natuur compleet haar gang gaan. Aan de halfverharde paden zijn er informatieborden te vinden waar de geschiedenis wordt verteld.

Klik voor meer informatie over deze route

Limburg

Limburg Molenplas natuurroutes scootmobiel Mango Mobility

De Molenplas - 2 km

De Molenplas bij de Maasvallei in Limburg staat bekend om haar gevarieerde natuur. Deze route van ongeveer drie kwartier heeft uitzichten op het ruige landschap vol oevers en vogels en bestaat uit een halfverhard pad. De route loopt via een stevige klim naar het uitkijkpunt op de heuvel (optioneel), langs het indrukwekkende Bomenmonument en naar een uitzichtpunt op de Molenplas. Op aanvraag is er een gratis terreinstoel beschikbaar, of u kunt langskomen bij Mango Mobility waar wij u graag helpen bij het uitzoeken van de juiste hulpmiddelen. 

Klik voor meer informatie over deze route



Bij Mango Mobility helpen wij u graag verder bij het vinden van de juiste mobiliteitsproducten zodat u zo comfortabel mogelijk erop uit kan gaan. Kom langs bij een van onze winkels of bel gratis naar 0800-2002!