Dit zijn de manieren om een elektrisch voertuig op te laden in Nederland

Swipe to the left
Dit zijn de manieren om een elektrisch voertuig op te laden in Nederland
6 december 2018

Dit zijn de manieren om een elektrisch voertuig op te laden in Nederland

Elektrisch rijden groeit stevig in populariteit de laatste jaren en daardoor duiken een heleboel nieuwe termen en technieken op. Mango loopt samen met u door de belangrijkste termen heen en legt gelijk uit op welke manieren u een elektrische voertuig kunt opladen in Nederland.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een document vrijgegeven met definities en toelichtingen voor elektrische voertuigen laden. In deze blog vatten we de belangrijkste informatie samen voor nieuwe eigenaren van elektrische voertuigen. Van scootmobielen tot e-cars, het Nederlandse stroomnetwerk is gereed!

Nederland is een van de koplopers als het om de uitrol van laadlocaties gaat. Dit zijn openbare plaatsen met meerdere laadstations waar auto’s, city cars en andere elektrische voertuigen kunnen opladen. De laadlocaties bevatten parkeergelegenheid voor laders hebben een adres waarop ze te vinden zijn.

Laadstations

Een laadstation is een fysiek object met mogelijk meerdere laadpunten. Dit is het apparaat dat het opladen van uw voertuig mogelijk maakt. Ze bevatten een interface met toetsen en een mogelijkheid om te betalen voor de geleverde stroom. Sommige laadstations hebben geen interface of hebben een speciaal pasje nodig voor je kan laden. Er zijn ook laadstations te koop voor thuisladen.

Laadpunt

Een laadpunt staat voor één elektrische aansluiting waar voertuigen elektriciteit kunnen laden. Een laadlocatie kan meerdere laadpunten bevatten. Er zijn ook meerdere soorten laadstekkers met verschillende contactpunten. Het is belangrijk dat u weet welke contactpunten uw voertuig heeft zodat u hem in het juiste laadpunt plaatst.

Laadvermogen

Het vermogen van een laadpunt kan verschillen. De regel is dat uw elektrische voertuig gewoon met normale netstroom opgeladen kan worden. Voor thuisladen adviseren wij wel om een aparte groep in uw meterkast aan te wijzen voor het opladen. Snelladen is het overbrengen van energie met een vermogen groter dan 22 kW. Het opladen van een voertuig gaat hierdoor sneller maar het zet ook meer druk op de accu waardoor niet alle voertuigen ervoor geschikt zijn.

De voertuigen van Mango zijn makkelijk op te laden, thuis of bij een publiekelijk laadpunt. Voor meer informatie kunt u het RVO-document lezen of bij een Mango-vestiging langskomen voor een informerend gesprek.