Accubereik

Swipe to the left
Accubereik
1 februari 2020

Vergis u niet in het bereik van uw scootmobiel. In elke scootmobiel zit minimaal één accu, waardoor u kunt genieten van een bepaald bereik met uw scootmobiel. Natuurlijk is er een groot verschil in kwaliteit tussen verschillende merken, maar hóe u met de accu omgaat is minstens even belangrijk. Door deze richtlijnen te volgen heeft u het langst plezier van uw scootmobiel.

Bereik

1. Koude winters

Net zoals u last kan hebben van het weer, kan de accu in uw scootmobiel dat ook. Een lage temperatuur kan er voor zorgen dat uw accu capaciteit verliest. Dit kan oplopen tot wel 40%. Probeer uw accu in een kamertemperatuur omgeving op te laden, en laat hem - ook als u ‘m niet gebruikt - daar staan. Als de batterij aan het werk moet is hij dan geen energie kwijt aan het opwarmen van zichzelf, en is hij meteen klaar voor gebruik.

2. Keer op keer

Het is van belang dat u de accu na elk gebruik opnieuw oplaad, zo weet u zeker dat u altijd van genoeg energie bent voorzien om de door u gewenste afstanden te rijden. Het is belangrijk om de oplader pas uit de accu te halen als deze meldt dat hij vol is. Er zijn accu’s op de markt met het zogenaamde “geheugen-effect”: deze onthouden als het ware hun maximum en minimum. In dit geval kunt u de accu dus gerust doorladen.

3. Op elk potje past een deksel

Een hele speciale deksel. Uw scootmobiel wordt geleverd met de oplader erbij: het is belangrijk dat u deze speciale lader blijft gebruiken voor uw voertuig. Bekijk het zo: een iPhone opladen met een Samsung oplader zou misschien wel kunnen, maar het gaat toch echt beter met de originele iPhone-oplader.

4. Rust, Reinheid en Regelmaat

Wie is er niet groot mee geworden? De drie R’en zijn in menig huishouden één van de continue peilers. En ook voor uw scootmobiel geldt: regelmaat is bijzonder belangrijk. Misschien rijdt u er niet vaak mee, maar de accu moet tenminste één keer in de twee weken aan de oplader.

5. Spannende banden

Net als bij een auto is ook de bandenspanning bij uw scootmobiel van belang voor de accu. Een bandenspanning die te hoog, of te laag is heeft directe gevolgen voor uw prestaties op de weg! Door een onjuiste spanning gebruik je meer energie én slijten je banden sneller.

6. Jaarlijkse Check-up

Wij adviseren u om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door onze specialisten. Zo weet u zeker dat u veilig de weg op gaat. U hoeft alleen maar telefonisch een afspraak te maken: 085-7730377.