Wat is de ideale hoogte van een rollator?

Swipe to the left
De ideale hoogte van een rollator | Mango Mobility | ID: rollator in vogelperspectief. Een senior iemand houdt de rollator vast.
6 april 2023 Geen reacties

Alle rollators van Mango Mobility zijn verstelbaar. Als u een rollator gebruikt, is het belangrijk dat deze op de juiste hoogte is ingesteld voor optimaal comfort en gebruiksgemak. Een rollator die te laag staat kan zorgen voor overbelasting van de schouders en rug, terwijl een rollator die te hoog staat zorgt voor onnodige spanning op de armen en schouders. Maar wat is nu precies de ideale hoogte van een rollator?

In dit artikel zullen we bespreken wat de ideale hoogte van een rollator is, hoe u de juiste hoogte van een rollator kunt afstellen en wat de beste houding is achter een rollator voor een optimale gebruikerservaring.

Is een rollator in hoogte verstelbaar?

Alle Mango Mobility rollators zijn in hoogte verstelbaar. Dit betekent dat u de handgrepen kunt instellen op basis van hoe groot u bent: zo sluit de hoogte van de rollator perfect aan op uw lengte. Door een rollator goed in te stellen wordt uw comfortniveau verhoogd. Het instellen van uw rollator is vooral handig als u van plan bent om langere afstanden af te leggen met de rollator, omdat u met een goed afgestelde rollator uw rug en schouders zoveel mogelijk ontlast.

Wat is de ideale hoogte van een rollator?

De ideale hoogte van een rollator is belangrijk voor uw comfort en de veiligheid tijdens de wandelingen. Een rollator moet op de juiste hoogte worden ingesteld om te voorkomen dat de gebruiker voorover moet buigen of te ver moet reiken, wat ongemak en zelfs letsel kan veroorzaken.

Hoe hoog moet een rollator staan? Dit hangt af van de lengte van de gebruiker. De meest effectieve manier om de juiste hoogte te vinden, is door rechtop te gaan staan en uw armen langs het lichaam te laten hangen. Over het algemeen geldt dat de handvatten van de rollator op heuphoogte moeten worden geplaatst terwijl u rechtop staat en ontspannen staat. Dit zorgt ervoor dat de armen licht gebogen zijn en de u de rollator comfortabel kan voortbewegen.

Het is belangrijk om de hoogte van de rollator periodiek te controleren en aan te passen indien nodig om ervoor te zorgen dat de gebruiker op de ideale hoogte loopt.

Hoe werkt het afstellen van de rollator hoogte?

​​Het afstellen van de rollator hoogte is een eenvoudig proces dat u zelf kunt uitvoeren. Alle rollators van Mango Mobility zijn uitgerust met een mechanisme waarmee u de hoogte van de handvatten kunt aanpassen.

Om de hoogte van uw rollator aan te passen, moet u het vergrendelingsmechanisme vinden dat zich meestal aan de zijkant van het frame bevindt. Druk het vergrendelingsmechanisme in en schuif de handgrepen omhoog of omlaag totdat u de gewenste hoogte heeft bereikt. Zorg ervoor dat u beide handgrepen op dezelfde hoogte afstelt om een ​​gelijkmatige verdeling van het gewicht te behouden.

Controleer na het afstellen van de hoogte van de rollator of de vergrendeling goed vastzit om te voorkomen dat de handgrepen onverwachts verschuiven tijdens het gebruik van de rollator.

Wat is de beste houding achter een rollator?

Een goede houding achter een rollator is essentieel bij het gebruik van een rollator om pijn en blessures te voorkomen en uw balans te behouden. Zorg ervoor dat u rechtop en ontspannen staat, met uw handen lichtjes op de handgrepen van de rollator. Houd uw armen licht gebogen en plaats uw voeten in het midden van de rollator om een ​​goede balans te behouden. Het is belangrijk om uw rug recht te houden en vooruit te kijken tijdens het lopen met uw rollator. Vermijd het voorover leunen op de rollator, omdat dit kan leiden tot overbelasting van de schouders en rug.

Door een goede houding te behouden tijdens het gebruik van uw rollator, kunt u comfortabel en veilig wandelen.