• Gratis en vrijblijvend thuisadvies
  • Gekwalificeerde servicemonteurs
  • 12 winkels door heel Nederland

Gouden Dagen organiseert het NK Scootmobiel in samenwerking met Mango!

25-04-2018 14:42

Op woensdag 27 juni is het zover! Dan organiseert Gouden Dagen het NK Scootmobiel op Circuit Zandvoort. Teams van zes ouderen (75-plus) uit elke provincie binden de strijd met elkaar aan in hun felbegeerde jacht op de titel ‘Nederlands Kampioen Scootmobiel’. En Mango helpt mee als sponsor van de Tiger 4-scootmobielen! Zo vragen we aandacht voor eenzaamheid, mobiliteit én verkeersveiligheid. Inschrijven kan nog tot 1 mei. 

Het belooft een waar spektakel te worden op het asfalt van Zandvoort. Ouderen scheuren met gierende banden tussen pionnen door en dienen met hun scootmobiel pittige obstakels te omzeilen. Letterlijk hoogtepunt is de onvermijdelijke wipwap-hindernis die genomen dient te worden om het kampioenschap op je naam te schrijven.

Tiger 4 scootmobiel 

Wie, zoals Gouden Dagen, een Nederlands Kampioenschap scootmobiel organiseert, komt vanzelfsprekend uit bij Mango Mobility.  Mango heeft het grootste assortiment voor elektrische mobiliteit. De ervaring tijdens het vorige kampioenschap leert bovendien dat de stoer ogende scootmobiel ‘Tiger 4’ uitermate geschikt is voor hindernissen en racen op Circuit Zandvoort. “Wij zijn er trots op dat Mango als sponsor het NK op 27 juni mogelijk maakt”, zegt directeur Jan Romme van Gouden Dagen. “Met de Tiger zijn zelfs de grootste hindernissen overbrugbaar. Het NK wordt fantastisch, maar vooral willen wij mobiliteit onder ouderen vergroten en zij die slecht ter been zijn stimuleren er zelf op uit te trekken. En hoe kan dat beter dan met een scootmobiel?”

“Het is een fantastisch initiatief en een enorme eer om weer mee te helpen met dit evenement”, reageert Jan-Willem Wiersma, directeur van Mango Mobility. “Als dé leverancier van elektrische mobiliteit in Nederland hebben wij al eerder scootmobielen geleverd voor het NK Scootmobiel. Het is altijd een leuke ervaring, maar ook belangrijk want we moeten meer stilstaan bij de mobiliteitsbehoeften van ouderen.” 

nk-scootmobiel-poster

Eenzaamheid, mobiliteit en verkeersveiligheid

Hoewel het een feestelijk, zomers evenement wordt, verbinden wij er enkele serieuze componenten aan: eenzaamheid, mobiliteit en verkeersveiligheid. 92 procent van de ouderen leeft zelfstandig thuis. Een deel wil dit ook, maar voor de meesten betekent dit een geïsoleerd bestaan. Zo voelt meer dan de helft van de 75-plussers in ons land zich eenzaam. Dat zijn 750.000 mensen! Door toenemende vergrijzing neemt dat aantal in rap tempo toe. Zeker als je niet meer in staat bent om op eigen kracht familie of vrienden te bezoeken. Voor Gouden Dagen is dat onacceptabel. Daarom maken Gouden Dagen en Mango Mobility zich hard tegen eenzaamheid. 

Zo komen we bij mobiliteit en verkeersveiligheid. Wij vinden dat ouderen in staat moeten zijn er zelfstandig op uit te kunnen om zo anderen te ontmoeten. Een scootmobiel is - voor hen die slecht ter been zijn - een enorme uitkomst. Een scootmobiel is eenvoudig te bedienen en er is geen rijbewijs voor nodig. En dat moet zo blijven. Om die reden is Veilig Verkeer Nederland (VVN) aanwezig. Deelnemers van het NK krijgen een stoomcursus verkeersveiligheid. Deze veiligheidsinstructies vergroten het zelfvertrouwen en zelfbewustwording in het verkeer. 

Bekende Nederlanders 

Hoe mooi zou het zijn als ouderen-boegbeeld Hugo Borst in een scootmobiel een rondje over het circuit wil racen? We hebben enkele BN’ers uit politiek, sport en artiestenwereld gevraagd om deel te nemen en hun coureurskunsten aan de wereld te tonen.

Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door Circuit Zandvoort en Mango verzorgt de Tiger 4-scootmobielen. Houd onze nieuwspagina en social media-kanalen in de gaten voor meer informatie over het NK Scootmobiel. Bekijk de scootmobiel Tiger 4 alvast hier!