• Gratis en vrijblijvend thuisadvies
  • Gekwalificeerde servicemonteurs
  • 12 winkels door heel Nederland

Milieuzone in Amsterdam voor brommers en scooters: tijd voor een e-scooter!

30-11-2017 14:40

Om de luchtkwaliteit in de Amsterdamse binnenstad te verbeteren worden vervuilende voertuigen steeds meer geweerd. Vanaf 1 januari 2018 is een milieuzone voor brommers en scooters actief. Mango legt u uit wat de nieuwe regels voor brom- en snorfietsen zijn en waarom nu de tijd is om een e-scooter aan te schaffen!

De nieuwe milieuzone geldt in 2018 voor zowel brom- als snorfietsen, met 4-takt en 2-motoren. Staat uw brom- of snorfiets bij het RDW geregistreerd vanaf 2010 of ouder, dan mag hij de milieuzone niet in. Deze milieuzone geldt in de hele bebouwde kom van Amsterdam en omstreken. Dit is de kaart verschaft door de gemeente Amsterdam.

Zijn er uitzonderingen voor de milieuzone Amsterdam?

Er zijn ook uitzonderingen voor bepaalde brom- en snorfietsen:

  • Brommers of snorfietsen geregistreerd na 1 januari 2011 zijn minder vervuilend en mogen wel de Amsterdamse binnenstad in.
  • Elektrisch aangedreven brom- en snorfietsen zijn uitstootvrij en mogen de milieuzone in. Verschillende modellen zijn te koop bij Mango Mobility.
  • Gehandicaptenvoertuigen en brommobielen die als L6 zijn opgenomen in het kentekenregister van de RDW krijgen automatisch ontheffing.

U kunt in uw kentekenbewijs of via de website van het RDW controleren of uw voertuig automatisch de milieuzone in mag.

Ontheffing aanvragen voor de milieuzone Amsterdam

Naast de uitzonderingen voor de milieuzone is het tevens mogelijk om ontheffing aan te vragen voor de milieuzone. Er komen 4 soorten ontheffingen:

  • Voor 4-taktbromfietsen en -snorfietsen
  • Voor gehandicapten
  • Voor oldtimers
  • Voor brom- en snorfietsen met een schonere motor

Milieuzone Amsterdam brom-snorfiets 

Voor tweewielers met een 4-taktmotor kan er de eerste paar jaar een ontheffing worden aangevraagd, afhankelijk van het jaar van het eerste registratie. De ontheffing loopt automatisch af als het voertuig 10 jaar oud is. Omdat het kenteken niet gekoppeld is aan de motor, is een visuele inspectie bij een scooterdealer verplicht. Is de brom- of snorfiets eenmaal goedgekeurd bij een schouwing, dan kan er per 1 januari 2018 officieel ontheffing aangevraagd worden.

Ook voor gehandicapten en eigenaren van oldtimers en schonere bromfietsen geldt dat er eerst een officiële aangevraagd gedaan moet worden, met bewijsvoering zoals een medische verklaring.

De nieuwe milieuzone van Amsterdam is het uitgelezen moment om over te stappen op een elektrische fiets of e-scooter. Mango biedt u een uitgebreide range elektrische tweewielers aan. Van de Emco Novi en Mando Footloose tot aan de Gigi vouwscooter en de zeer luxe Stromer e-bikes. Nieuw in de Mango collectie is de NIU scooter, een evolutie van stedelijke ontdekkingen. Volg ons of bekijk ons assortiment en vraag een vrijblijvende offerte aan. U kunt ook altijd terecht bij onze klantenservice voor vragen en meer informatie omtrent het kopen van een e-bike of e-scooter.

Bron: www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/milieuzone/