• Gratis en vrijblijvend thuisadvies
  • Gekwalificeerde servicemonteurs
  • 12 winkels door heel Nederland

Mavoleerlingen maken kennis met elektrisch vervoer

Vijf mavoleerlingen van het Montessori Lyceum Amsterdam (MLA) hebben op 2 februari een bezoek aan onze showroom in Amsterdam gebracht. In de komende twee maanden gaan zij in samenwerking met het ROC van Amsterdam een techniek ontwikkelen die ervoor moet zorgen dat scootmobielen automatisch stoppen bij een obstakel.

“Het MLA is een van de scholen die meedoen met de techniekprojecten voor de mavo”, legt docent Jurgen Boontje uit. “Bijna de helft van onze mavoleerlingen kiest voor het mbo en die willen we graag laten kennismaken met het bedrijfsleven. We hopen zo hun interesse voor technische beroepen aan te kunnen wakkeren. De mavo is een vrij theoretische opleiding, op deze manier kunnen ze toch wat meer leren over de praktijk.”

Om kennis te maken met de techniek van scootmobielen, hebben ze tijdens het bezoek aan Mango zelf gesleuteld aan een opengewerkte scootmobiel.De vervolgstap is dat de leerlingen naar de afdeling Fijnmechanica gaan van het ROC van Amsterdam. Daar gaan ze aan de slag met het ontwikkelen van de ‘detectoren’. Ook leerlingen van andere scholen proberen het probleem de komende twee maanden op te lossen. De beste groep maakt kans op het winnen van een ‘personal transporter’, een soort skateboard met elektrische aandrijving.

Jurgen Boontje is blij met deze eerste kennismaking met het elektrisch vervoer. “Volgens mij is dit goed geland. De volgende test is natuurlijk of het ons echt lukt om het probleem op te lossen. Maar ik geloof dat hun belangstelling voor deze techniek zeker is gewekt.”