• Gratis en vrijblijvend thuisadvies
  • Gekwalificeerde servicemonteurs
  • 12 winkels door heel Nederland

Nederland telt 22,7 miljoen fietsen

18-04-2016 15:27

Het aantal fietsen in Nederland blijft groeien. Vorig jaar telde Nederland circa 22,7 miljoen fietsen, maar liefst 200.000 meer dan een jaar eerder. Gemiddeld genomen heeft een Nederlander 1,3 fiets. Twintig jaar geleden was het aantal fietsen nog 16 miljoen. Op een bevolking van 15,5 miljoen mensen kwam dat neer op 1,03 fiets per persoon.

De BOVAG schat het aantal fietsen op basis van de bevolkingsgroei en het aantal huishoudens. Exacte aantallen zijn niet te geven, omdat fietsen niet centraal geregistreerd staan. 

Waarom wordt er zoveel gefietst in Nederland?

In geen enkel ander land ter wereld (met een vergelijkbaar welvaartniveau) wordt zoveel gefietst als in ons land. Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders vooral fietsen omdat ze het een prettig en betrouwbaar vervoermiddel vinden. Van de regelmatige fietsers oordeelt 85% positief en van de niet-fietsers heeft zelfs meer dan de helft nog een positief oordeel over de fiets. Nederlanders geven de fiets de volgende kwaliteiten: rustig, geen ergenissen, op jezelf zijn, geen vertragingen én goedkoop. 

header-fietsen-708x274