• Gratis en vrijblijvend thuisadvies
  • Gekwalificeerde servicemonteurs
  • 12 winkels door heel Nederland

6 tips die diefstal van uw e-bike voorkomen

13-07-2016 11:35
Steeds meer bezitters van elektrische fietsen worden de dupe van fietsendiefstal. Het afgelopen jaar steeg het aantal diefstallen van e-bikes met maar liefst 20%! Het advies is dan ook je elektrische fiets altijd en overal goed op slot te zetten - maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij hebben 6 tips op een rij gezet!
  1. Zet uw e-bike altijd met een ringslot én ketting- of beugelslot op slot.
  2. Koop sloten met een ART*-keurmerk.
  3. Hang het ketting- en beugelslot vast aan een vast object, zodat het voor dieven onmogelijk is uw fiets op te pakken en mee te nemen. Is er geen vast object in de buurt aanwezig? Kijk dan of u uw e-bike aan die van een medefietser vast kunt maken.
  4. Wikkel het kettingslot strak en het liefst hoog rond uw fiets en het vaste object. Hiermee wordt het voor de dief bijna onmogelijk het slot open te knippen, omdat hij de grond niet kan gebruiken om kracht te zetten.
  5. Zorg ervoor dat u het ketting- of beugelslot niet alleen door het voorwiel trekt, maar neem ook het frame van de fiets mee. Zo kunnen dieven niet het voorwiel laten staan (en uw e-bike meenemen).
  6. Zet uw e-bike altijd op een plaats waar veel mensen langskomen. Dieven ‘werken’ liever niet in het zicht.

* Deze stichting (bestaande uit de ANWB, RAI en Tweewiel verzekeraars) houdt zich bezig met het testen en certificeren van sloten voor tweewielers volgens de laatste eisen en technieken met als doel diefstalpreventie van tweewielers te vergroten. ART2 is geschikt voor een (elektrische) fiets.