• Gratis en vrijblijvend thuisadvies
  • Gekwalificeerde servicemonteurs
  • 12 winkels door heel Nederland

Gestolen ST2S binnen 24 uur teruggevonden dankzij app

01-07-2016 11:46

StromerHeadTheft

Het verhaal van een koppel uit München klinkt bijna als het script van een film. In de nacht van 7 op 8 april werd hun gloednieuwe Stromer ST2S, met bijbehorende oplader, uit hun kelder gestolen. Nieuwwaarde: bijna € 9.000,-! Helaas voor de dieven: de moderne e-bike was uitgerust met een speciaal beveiligingssysteem dat via GPS zeer snel de gestolen fiets kon terugvinden. Dankzij dit systeem én het snelle handelen van de eigenaren, werd de high-end speed pedelec binnen 24 uur teruggevonden. In Praag.

De speciale app, die diefstal in eerste instantie moet voorkomen, kan ook een daadwerkelijke diefstal sneller aan het licht brengen. De eigenaar (Martin L.) heeft, direct na de diefstal, de diefstalmodus geactiveerd via zijn smartphone om de fiets als gestolen op te even in het Stromersysteem. Die informatie is is verzonden naar de e-bike, die op zijn beurt reageerde met een onophoudend knipperlicht dat niet uitgezet kon worden en ook het rijsysteem blokkeerde. Dankzij de GPS- en smartphoneverbinding kon de locatie van de e-bike worden onthuld.

Een winkel genaamd ‘Fiets schroothoop’

De speed pedelec werd teruggevonden in een winkel die vertaald de naam ‘fiets schroothoop’ draagt. Er moest snel gehandeld worden: de naam van de louche winkel deed vermoeden dat de e-bike binnen de kortste keren opgebroken werd voor de onderdelen. Met behulp van vrienden en bekenden op Facebook, maakte Martin L. de beslissing om vroeg in de ochtend richting Praag te rijden. In het luguber uitziende winkeltje was een oranje knipperend licht te zien; dat bevestigde dat zijn gestolen ST2S binnen stond. Martin L. waarschuwde onmiddellijk de lokale politie, die hem ook het mobiele nummer gaven van de winkeleigenaar. Hij deed zich voor als een potentiële klant die in de ‘fiets schroothoop’ een specifieke aandrijving zocht welke hij eventueel direct wilde aanschaffen. De winkeleigenaar viel voor de list, waarna Martin L. Terugkwam. Dit keer met de politie. De ST2S bleek inderdaad van Martin te zijn.

Stromer Omni-app

Benieuwd geworden naar de app? Bekijk de video hieronder. Omni is de verbinding tussen de ‘Stromer-cloud’ en de echte wereld om u heen. Daarmee kunt u via uw telefoon met uw fiets communiceren, op afstand instellingen veranderen, de aandrijving tunen, fietsgegevens inzien en zelfs de anti-diefstal inschakelen.