• Gratis en vrijblijvend thuisadvies
  • Gekwalificeerde servicemonteurs
  • 12 winkels door heel Nederland

De belangrijkste verschillen tussen onze e-cars

28-06-2016 13:31

Mango Mobility heeft een grote diversiteit aan e-cars in het assortiment. Denk aan de Birò, Urban Car ZIP en Mini Hummer. Een deel van deze e-cars is rijbewijsvrij te besturen én mag overal geparkeerd worden. Maar welke e-cars zijn dat? Hieronder leggen wij de verschillen voor u uit. 

De e-cars van Mango zijn in te delen in twee groepen: de elektrische brommobielen en de elektrische gehandicaptenvoertuigen. Het verschil tussen deze twee groepen zit 'm in de afmetingen: elektrische gehandicaptenvoertuigen zijn niet breder dan 1,10 meter, niet langer dan 3,50 meter en niet hoger dan 2,00 meter.

Elektrische gehandicaptenvoertuigen

Een elektrisch gehandicaptenvoertuig is rijbewijsvrij te besturen én mag overal geparkeerd worden. Daarnaast hoeft u dit type voertuig niet te voorzien van een kentekenplaatje en mag u rijden op het troittoir, het fietspad en de rijbaan.

E-cars die in deze categorie vallen zijn de City Car A50, City Car A100 en Birò.

Elektrische brommobielen

Voor het besturen van een elektrische brommobiel gelden andere regels. Zo dient u minimaal een AM (bromfietsrijbewijs) te hebben, mag u alleen op de rijbaan rijden en dient u de brommobiel te parkeren in de (speciale) parkeervakken. 

E-cars die in deze categorie vallen zijn de Urban Car ZipsHummers, de Miki en de Miki Mailman.