• Gratis en vrijblijvend thuisadvies
 • Gekwalificeerde servicemonteurs
 • 12 winkels door heel Nederland
vbImgProductOverview.jpg

Veelgestelde vragen

Wanneer u de aanschaf van een elektrische voertuig overweegt, is het begrijpelijk dat u met een aantal vragen zit. Hieronder vindt u veelgestelde vragen over Scootmobielen en elektrische fietsen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op via 0800 - 2002. Wij helpen u graag verder!

Veelgestelde vragen | Algemeen

Veelgestelde vragen | Elektrisch rijden

Veelgestelde vragen | Scootmobielen

Veelgestelde vragen | elektrische fietsen

Veelgestelde vragen | Ik zie bij de scooters vaak pick-out accu staan. Wat betekent dat?

Veelgestelde vragen | E-Brommobielen


Vraag en antwoord

Wat kan ik verwachten van een demonstratie aan huis?
Wanneer u niet in de gelegenheid bent naar een van onze e-mobilystores te komen, is het mogelijk een demonstratie bij u thuis aan te vragen. U wordt dan bezocht door een van onze ervaren mobiliteitsadviseurs. Een thuisdemonstratie geeft u de gelegenheid een product naar keuze in uw eigen vertrouwde omgeving te proberen. Dit is zowel overdag als 's avonds mogelijk- net wat u het beste uikomt. Wilt u een thuisdemonstratie aanvragen? Bel dan 0800 - 2002 (gratis) of vul het contactformulier op onze website in!

Zijn er kosten aan een thuisdeonstratie verbonden?
Wij vinden service erg belangrijk. Daarom is een thuisdemonstratie bij ons geheel gratis en vrijblijvend. Ook wanneer u besluit geen gebruik te maken van onze diensten, brengen wij u niets in rekening.

Is er gelegenheid om in een van de winkels een proefrit te maken?
Ja, het is mogelijk bij een van de winkels van Mango Mobility een proefrit te maken. Bij Mango vinden wij het namelijk erg belangrijk dat u vooraf onze producten goed kunt uitproberen voordat u tot de koop van eenScootmobiel, elektrische auto tot 45 kilometer, elektrische fiets overgaat. Zo weten wij en u zeker dat u met volle tevredenheid van onze producten zal genieten. U kunt een proefrit via 0800 - 2002 aanvragen.

Waar zit de dichtstbijzijnde winkel voor mij?
Mango Mobility heeft winkels door heel Nederland. Wilt u weten waar de dichtstbijzijnde winkel voor u is? Klik danhier.


Waarom zou ik elektrisch moeten gaan rijden?
Om de klimaatverandering binnen acceptabele grenzen te houden mag de gemiddelde temperatuur op aarde tegen het einde van deze eeuw met niet meer dan 2ºC zijn gestegen. Om dat te bereiken moeten in 2050 de wereldwijde CO2-emissies met 50% zijn gereduceerd ten opzichte van 1990. Transport is in Europa verantwoordelijk voor een vijfde van de CO2-uitstoot en is de enige sector waarvan de emissies vooralsnog blijven groeien. Elektrische voertuigen gaan zuinig met energie om (wist u dat benzinebrommers en -scooters per seconde meer ultrafijn stof uitstoten dan vrachtwagens? Lees hier het artikel) en kunnen rijden op duurzaam geproduceerde elektriciteit. Ze zijn daarom een belangrijke optie om de beoogde CO2-reductie te helpen realiseren, naast zuinige conventionele voertuigen en ander potentieel duurzame alternatieven zoals biobrandstoffen en waterstofauto's.

Vormen stille elektrische voertuigen een gevaar voor de verkeersveiligheid?
Bij binnenstedelijk verkeer zijn elektrische voertuigen stiller dan conventionele voertuigen. Andere weggebruikers zullen daar aan moeten wennen, en meer op zicht dan op gehoor moeten gaan vertrouwen. Eventuele risico’s voor de verkeersveiligheid op korte termijn zijn eenvoudig oplosbaar door elektrische voertuigen uit te rusten met waarschuwingsgeluiden. Dat elektrische voertuigen stil zijn, hoeft dus geen belemmering te zijn voor de introductie van duurzame aandrijftechnologie.

Hoe wordt een elektrisch voertuig ‘getankt’?
Elektrische voertuigen vragen om een oplaadinfrastructuur. Veel lopende initiatieven maken gebruik van langzaam laden aan een stopcontact op de woon- of werklocatie of een laadpaal aan de straat (8 uur laadtijd bij een vermogen van 3 kW). Inmiddels verschijnen snellaadsystemen op de markt die de laadtijd aanmerkelijk verkorten (1 uur, 10-50 kW). In de toekomst wordt waarschijnlijk ook ultrasnel laden mogelijk, bijvoorbeeld bij een bestaand tankstation (5 minuten, 100-500 kW).


Hoe lang gaat een volle accu van een Scootmobiel mee?
Het bereik van een accu hangt sterk af van het gebruik en de omstandigheden waaronder u uw Scootmobiel op dat moment gebruikt. Zowel uw eigen gewicht en krachtinspanning als de gekozen snelheid, de ondergrond en de weersomstandigheden hebben invloed op het bereik. Wij hebben per scootmobiel model aangegeven wat de maximale actieradius bij een volle accu is.

Op welke plaatsen mag ik met mijn Scootmobiel rijden?
U mag als scootmobielrijder vrijwel overal rijden: op het voetpad, het trottoir, het (brom)fietspad of het fietspad waar geen bromfietsen zijn toegestaan. U mag ook op de rijbaan rijden, maar niet op (auto)snelwegen.

Welke verkeersregels moet ik opvolgen met mijn Scootmobiel?
Welke verkeersregels er voor uw scootmobiel gelden, hangt af an de plaats waar u op dat moment met uw scootmobiel rijdt. 

 • Op het trottoir of voetpad moet u de verkeersregels die voor voetgangers gelden volgen. Ter bescherming van de voetgangers mag u daar met uw scootmobiel niet sneller dan 6km/u rijden. Op een zebrapad heeft u, net als een voetganger, voorrang. U mag uw Scootmobiel op het trottoir parkeren.
 • Op het fietspad gedraagt u u als een fietser of bromfietser. De maximum toegestane snelheid is 30km/u binnen de bebouwde kom en 40km/u buiten de bebouwde kom. 
 • Op de rijbaan gelden de verkeersregels voor voertuigen die maximaal 45km/u mogen rijden. U mag daar niet met twee voertuigen naast elkaar rijden, ook niet als het andere voertuig een Scootmobiel is.

Heb ik een rijbewijs nodig voor het besturen van een scootmobiel?
Nee, u hebt geen rijbewijs nodig voor het besturen van een scootmobiel. Als u een tijdje niet aan het verkeer hebt deelgenomen, is het wel raadzaam rijlessen te volgen om aan het besturen van de scootmobiel en aan het verkeer te wennen.

Moet ik mijn scootmobiel verzekeren?
Ja, u moet uw scootmobiel verzekeren. U mag niet onverzekerd op een scootmobiel rijden. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan een verzekeringsplaatje aan de achterzijde. Wij kunnen deze verzekering voor u regelen.

Wat is het verschil tussen een 3- en een 4wielscootmobiel?
Het belangrijkste verschil tussen deze twee typen is de draaicirkel. U zult merken dat deze bij een driewielscootmobiel kleiner is dan bij een vierwielscootmobiel.

De keuze voor een driewieler of een vierwieler is afhankelijk van waar u de scootmobiel voor gaat gebruiken. Een scootmobiel met drie wielen heeft een kortere draaicirkel en is daardoor wendbaarder, dus bijzonder geschikt om bijvoorbeeld mee te winkelen. Als u meer beenruimte nodig hebt, is een driewieler ook geschikter voor u.

Gebruikt u de scootmobiel voor langere afstanden en wilt u er harder mee kunnen rijden, dan is een vierwiel scootmobiel geschikter voor u aangezien deze stabieler is.

Hoe moet ik mijn Scootmobiel onderhouden?
Voor een lange(re) levensduur van uw scootmobiel is het erg belangrijk uw scootmobiel regelmatig na te laten kijken. Wanneer u uw scootmobiel buiten heeft staan, doet u er goed aan deze af te dekken.


Hoe werkt een elektrische fiets ?
De trapondersteuning van een elektrische fiets wordt geactiveerd door een motor. Deze motor wordt door een lithium accu aangedreven, die gemakkelijk via het stopcontact opgeladen kan worden. De mate waarin de motor u tijdens het fietsen ondersteunt, kunt u zelf bepalen.

Hoe lang gaat een volle accu van een elektrische fiets mee?
De actieradius (het bereik) van de accu hangt sterk af van het gebruik en de omstandigheden waaronder u de fiets op dat moment gebruikt. Zowel uw eigen gewicht en krachtinspanning als de gekozen versnelling, de ondergrond en de weersomstandigheden hebben invloed op de actieradius. Wij hebben per fiets aangegeven wat de maximale actieradius bij een volle accu is.

Kan ik nog fietsen wanneer de accu leeg is?
Ja, u kunt nog fietsen wanneer uw accu leeg is, maar de trapondersteuning werkt dan niet meer. 

Hoeveel kost het om een elektrische fiets op te laden?
Wanneer u uw elektrische fiets oplaadt, verbruikt u ongeveer 0,2 kwh aan energie. Dit komt neer op €0,05 voor een volle accu.

Moet ik op een elektrische fiets een helm dragen?
Nee, een helm dragen is niet verplicht. 

Ik zie bij het fietsenaanbod maat M en L staan. Wat betekent dit?
Wij bieden de volgende framematen: M (voor dames) en L (voor heren). In onderstaande tabel, laten wij zien welke maat fiets bij welke lichaamslengte hoort.

Maten             Lengte
 M  1,15 - 1,80 meter
 L  1,70 - 1,95 meter

Ik zie bij de scooters vaak pick-out accu staan. Wat betekent dat?
Wanneer een Moet ik een helm dragen wanneer ik een Moet ik mijn elektrische scooter verzekeren?
Voor het rijden op een elektrische scooters is het verplicht een verzekering af te sluiten


Heb ik voor de aangeboden e-brommobielen van Mango Mobility een rijbewijs nodig?
Mango Mobility heeft drie e-brommobielen in het assortiment: de City Car, de E-Hummer en de E-Truck . De City Car valt door zijn afmetingen (L: 110 cm, B: 212 cm, H: 174 cm) onder de categorie 'gehandicaptenvoertuig'. Dit betekent dat u voor het besturen van deze E-Brommobielen geen rijbewijs nodig heeft. Voor het besturen van de Hummer en/of de E-truck, dient u alleen over een AM-rijbewijs (scooterrijbewijs) te beschikken. 

 

Specialist in e-mobility

Mango is al jarenlang het warenhuis voor elektrische mobiliteit voor de hele familie. Wij bieden u in onze 11 vestigingen het grootste assortiment A-merken en een uitstekende service. Bij ons profiteert u altijd van eerlijke prijzen en de scherpste aanbiedingen!

Contact

Gegarandeerd Mango

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Landelijke thuisservicedienst
 • Gekwalificeerde servicemonteurs

Meer over Mango

Eerst informatie?

Vul uw gegevens in

Meer weten over Mango Mobility?

Waar ga ik de scootmobiel voor gebruiken?

 • Wil ik de scootmobiel meenemen in de auto?
  Op pad met de scootmobiel in de kofferbak van de auto? Dan wilt u een opvouwbare scootmobiel kopen. Bent u dit niet van plan, is het verstandig om een vaste scootmobiel te kopen.
 • Hoe ver wil ik rijden?
  De scootmobielen van Mango Mobility hebben standaard een actieradius van 70 kilometer. Wilt u langer kunnen genieten van uw scootmobiel? Geen probleem, als u dit doorgeeft aan uw adviseur, helpt hij graag uw actieradius vergroten.
 • Ga ik op pad met boodschappen?
  Gaat u vaak boodschappen doen? Of heeft u zelf een hoger lichaamsgewicht? Wij adviseren u in een solide scootmobiel die u dient voor het doel wat u voor ogen heeft.

Een scootmobiel kopen via Mango Mobility

Mango Mobility begrijpt dat het geen gemakkelijke keuze is om een scootmobiel te kopen. De investering is groot, maar de duurzaamheid van de scootmobiel ook; de aankoop van een scootmobiel doet u voor de rest van uw leven. Daarom is het van belang goed geïnformeerd te worden over het kopen van een scootmobiel. Mango Mobility neemt graag met u uw wensen door en adviseert zo goed mogelijk in welke scootmobiel bij u past. Zo kunt u kiezen voor een vaste scootmobiel, waarmee u ver en hard kunt rijden. Maar wanneer u van plan bent de scootmobiel in de auto mee te nemen, is de opvouwbare scootmobiel een goede optie. Wilt u een scootmobiel kopen maar eerst proberen in uw eigen omgeving? Dagelijks rijden er demonstratiebussen van Mango Mobility door heel Nederland waardoor u de scootmobiel die u op het oog hebt kunt proberen. Dit kan ook in onze showrooms, Mango Mobility heeft winkels door heel Nederland. Kies voor de dichtstbijzijnde winkel bij u in de buurt om uw scootmobiel uit te kiezen.

Wilt u hulp bij het kopen van een scootmobiel? U kunt de tips beantwoorden en naar ons toe mailen. Wij weten exact welke modellen scootmobielen er bij uw vraag aansluiten. Vul hiervoor het contactformulier in en wij adviseren u per telefoon of natuurlijk bij u thuis.

Informatiepakket aanvragen

Meer informatie? Ga naar de scootmobiel aanbodpagina of bekijk ook eens onze pagina's over:

Meld u aan voor nieuws en win een weekendje weg!

ons assortiment

Magazine

Alle informatie over elektrische
mobiliteit in het Mango Magazine.

Vraag nu onze catalogus aan: 72 pagina's met alle productinformatie en interessante achtergrondartikelen. We sturen u met plezier een gratis exempaar toe!

Stuur mij het Mango Magazine

Vind hier een Mango winkel bij u in de buurt

Gegarandeerd Mango

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Landelijke thuisservicedienst
 • Gekwalificeerde servicemonteurs

Meer over Mango

Meld u aan voor nieuws en win een weekendje weg!