• Gratis en vrijblijvend thuisadvies
  • Gekwalificeerde servicemonteurs
  • 12 winkels door heel Nederland
Scootmobiel accu

De accu's van Mango

Opladen
Onze elektrische scooters kunnen aan ieder normaal 230V-stopcontact opgeladen worden. De accu’s van de Nova, Novi en Novantic zijn uitneembaar, zodat deze eventueel ook binnenshuis opgeladen kunnen worden. Het volledig opladen van een siliconen accu duurt 7 tot 8 uur. Het volledig opladen van een lithium-ion accu duurt 4 tot 5 uur. Het is het beste om de accu tussendoor op te laden. De lithium-ion accu blijft het meest effectief als deze tussen de 20% en 80% gebruikt wordt.

Belangrijkste verschillen tussen lithium-ion en siliconen accu
Er is een aantal verschillen tussen een siliconen accu en lithium-ion accu. Een lithium-ion accu heeft een hogere dichtheid en is bij hetzelfde vermogen veel lichter in gewicht en effectiever dan een siliconen accu, waardoor de hantering en actieradius van de elekrische scooter wordt verbeterd. Daarnaast is de lithium-ion technologie vandaag de dag de basis voor elektromobiliteit. De technologie wordt gekenmerkt door toenemende verbeteringen en verdere ontwikkelingen.

Siliconen accu's hebben een lagere aankoopprijs, maar de levensduur is, vergeleken met een moderne lithium-ion accu, slechts 15%. De levensduur van een siliconen accu is maximaal 18.000 km (350 volledige ladingen) tegenover 80.000 km (1200 volledige ladingen) bij lithium-ion accu’s.

Keuze van de accu
Wanneer u het hogere gewicht van uw elektrische scooter niet hinderlijk vindt en de actieradius en levensduur niet de belangrijkste criteria zijn, kunt u het beste kiezen voor een siliconen accu. Indien u echter voor een langere periode dagelijks gebruik van uw elektrische scooter wilt maken en u het belangrijk vindt dat het gewicht zo laag mogelijk is, kunt u het beste voor een elektrische scooter met lithium-ion accu kiezen.

Onderhoud
Siliconen accu’s hebben zelfontlading, waardoor u deze, vooral in de wintermaanden, elke 4 weken één keer dient op te laden. Daarnaast is het van belang dat u de siliconen accu nooit volledig ontlaadt. Dit resulteert in een verlies van opslagcapaciteit.

Bij de lithium-ion accu’s voorkomt het Battery Management System (BMS) het volledig ontladen van de accu. Toch is het aan te raden de accu nooit volledig te ontladen, maar vaker tussendoor op te laden, zodat het BMS zijn werk kan doen.

Bij beide accutypes is het aan te raden de accu’s direct na het rijden op te laden; het liefst in een vorstvrije ruimte. Als vorstvrij laden niet mogelijk is, dient u rekening te houden met langere laadtijden.

Formulier

Vul uw gegevens in

Meer weten over elektrisch rijden?

Specialist in e-mobility

Mango is al jarenlang het warenhuis voor elektrische mobiliteit voor de hele familie. Wij bieden u in onze 11 vestigingen het grootste assortiment A-merken en een uitstekende service. Bij ons profiteert u altijd van eerlijke prijzen en de scherpste aanbiedingen!

Contact

Gegarandeerd Mango

  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Landelijke thuisservicedienst
  • Gekwalificeerde servicemonteurs

Meer over Mango

Meld u aan voor nieuws en win een weekendje weg!

ons assortiment

Magazine

Alle informatie over elektrische
mobiliteit in het Mango Magazine.

Vraag nu onze catalogus aan: 72 pagina's met alle productinformatie en interessante achtergrondartikelen. We sturen u met plezier een gratis exempaar toe!

Stuur mij het Mango Magazine

Vind hier een Mango winkel bij u in de buurt

Gegarandeerd Mango

  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Landelijke thuisservicedienst
  • Gekwalificeerde servicemonteurs

Meer over Mango

Meld u aan voor nieuws en win een weekendje weg!