• Gratis en vrijblijvend thuisadvies
  • Gekwalificeerde servicemonteurs
  • 12 winkels door heel Nederland

Wet maatschappelijke ondersteuning

Sinds 2015 voert uw gemeente taken uit die voorheen nog onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) vielen. Wat betekent dit voor u? U leest het hieronder.

Wat is de Wmo?

Een medewerker uit het gebiedsteam* van uw gemeente kijkt samen met u, tijdens het zogeheten vraagverhelderingsgesprek, naar uw persoonlijke situatie en welke ondersteuning u precies nodig heeft. Eerst wordt bekeken wat u zelf nog kan. Daarna wordt bekeken hoe uw omgeving u kan helpen. Is deze hulp niet genoeg? Dan kan de gemeente u de gevraagde ondersteuning bieden. 

Tarieven

De tarieven verschillen per gemeenten. In de wet staat dat de tarieven toereikend moeten zijn. Dit betekent dat u de benodigde ondersteuning moet kunnen inkopen met het budget dat de gemeente u toekent. Voor de benodigde ondersteuning zal de gemeente uitgaan van het advies dat de indicatiesteller geeft. 

Eigen bijdrage

De gemeenten mogen een eigen bijdrage van u vragen. Deze bijdrage is onder andere afhankelijk van uw inkomen, leeftijd en vermogen.  

* Het gebiedsteam bestaat uit een wijkverpleegkundige, een maatschappelijk werker, een gezinscoach en een zorgconsulent van de gemeente. 

Meer weten over de nieuwe WMO?

Vul dan hieronder uw gegevens in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. 

Meld u aan voor nieuws en win een weekendje weg!